28.05.2022 |
Viure als Pirineus

Els Reis portaran canvis meteorològics i més neu

Si bé la cavalcada serà tranquil·la en general, de cara al cap de setmana es preveu l'arribada d'una pertorbació que donarà més neu, pluja extensa i localment abundant

neu
Fins ara, la neu ha estat abundant en molts indrets del Pirineu.
Els Reis portaran canvis meteorològics i més neu

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que la tarda de divendres es mantindrà amb estabilitat atmosfèrica arreu del país. Hi haurà alguns intervals del núvols, però no s'esperen precipitacions enlloc i el vent ja haurà afluixat gairebé del tot. La temperatura serà semblant a la de dies enrere.

Tot i això, durant el dia de Reis es preveu l'arribada d'una pertorbació de l'Atlàntic que, unida a la formació d'una depressió a la zona de Catalunya, donarà lloc a un canvi meteorològic en forma de precipitacions extenses i localment abundants. Entre dissabte a la tarda i diumenge es preveu que la pluja afecti Catalunya de manera general. Les quantitats més abundants es centrarien a la meitat est i a la resta de litoral i prelitoral, on es podrien recollir localment més de 50 mm en tot l'episodi. La cota de neu oscil·larà entre els 1.600 i els 1.200 metres. Dilluns tant sols quedarien algunes precipitacions residuals.

La temperatura tendirà a baixar lleugerament, tot i que no s'espera fred intens. D'altra banda, dissabte el vent es reforçarà de component sud i est, i es mantindrà diumenge.

Malgrat això, els models a mitjà termini encara mostren algunes discrepàncies sobre la situació meteorològica del cap de setmana, per tant caldrà seguir les següents actualització de la predicció.

Els Reis portaran canvis meteorològics i més neu
Comentarios