FESTES DE NADAL

Els Reis d'Orient arribaran aquest dijous a tots els racons de l'Alt Pirineu i Aran

A la Seu d'Urgell, més de 300 persones formaran part de la cavalcada de Reis
Reis a Puigcerdà
photo_camera La Cavalcada dels Reis d'Orient a Puigcerdà / puigcerda.cat

Ses majestats els Reis Mags de l'Orient ja segueixen l’estrella i arribaran aquest dijous a l'Alt Pirineu i Aran. Aquesta nit visitaran llars, bordes i masies, carregats de regals per a tota la família, sobretot per als menuts de la casa. Melcior, Gaspar i Baltasar desfilaran pels pobles i ciutats pirinenques acompanyats de les seves comitives reials. 

La Seu d’Urgell donarà la benvinguda amb tots els honors als Reis d’Orient

Aquest dijous 5 de gener a la tarda (18.30 h) la Seu d’Urgell donarà la benvinguda amb tots els honors als Reis d’Orient, que enguany recuperaran la seva espectacular arribada a la ciutat amb barques de ràfting, a través del canal d’aigües braves del Ràfting Parc.

Al final del canal, Ses Majestats seran acollits per les autoritats locals i els assistents a l’acte. Per arribar-hi, com comptaran amb l’ajuda de piragüistes del Club Cadí Canoë-Kayak. Tot seguit, hi haurà un castell de focs de benvinguda, que anirà a càrrec del grup de Diables de l’Alt Urgell.

Els reis de l'Orient a la Seu 4
Els reis d''Orient a la Seu d'Urgell

Després de l’espectacle pirotècnic, s’iniciarà el recorregut de la cavalcada des del Parc del Segre. La comitiva pujarà pel camí de la Palanca i continuarà pel passeig Joan Brudieu (pel costat esquerre, davant del Consell Comarcal). Després baixarà per l’altra banda del Passeig, girarà pel carrer de Lluís de Sabater i enfilarà el carrer Major fins arribar a la Sala de Sant Domènec, a la plaça dels Oms.

Un cop a dins la sala, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, lliurarà les claus de la ciutat als Reis d’Orient i es procedirà a la recepció de cartes, amb l’ajut dels patges reials.

A més a més, mentre duri la recepció reial, a la plaça dels Oms hi haurà instal·lats dos photocalls perquè petits i grans s’hi puguin fotografiar: en el primer, hi haurà la presència del Sr. Pipa; i en el segon, la Fada del Quer.

Enguany hi ha d’altres novetats preparades. Per exemple, a part de l’arribada de personatges nous que es coneixeran durant el recorregut de la cavalcada, hi haurà venda de xocolata desfeta a l’entrada del Parc del Segre, just abans no arribin els Reis (17.00-18.00 h). Aquesta activitat anirà a càrrec del bar del Ràfting Parc.

Més de 300 persones formaran part de la cavalcada de Reis. Per això, l’Ajuntament de la Seu agraeix a tothom “la seva implicació, ja que gràcies a elles, aquest multitudinari acte es pot dur a terme”. Entre els participants hi haurà infants i famílies de les diverses AFES de la ciutat, a més de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU), els Diables de l’Alt Urgell, el Club Cadí Canoë-Kayak, els diversos patges, la Comissió de Festes, el parc de Bombers de la Generalitat i els treballadors i treballadores municipals. Quant als patges, en total enguany n’hi haurà més de 30, la majoria dels quals són gent jove del municipi urgellenc.

A Puigcerdà, els reis arriben a la tarda

Després de l’arribada del patge reial dimarts a la tarda en tren, els reis seran a Puigcerdà aquesta tarda en una primera visita al nucli agregat de Vilallobent.  A partir de dos quarts de set iniciaran la cavalcada general per la vila des de la plaça de l’Estació per enfilar cap a la part alta del turó per l’avinguda Catalunya.

Reis Orient Puigcerdà 2021
Els Reis d'Orient a Puigcerdà 

La comitiva entrarà al barri vell per la plaça de Barcelona i a partir de la plaça dels Herois obrirà un itinerari per l’illa de vianants que els farà parar a l’Ajuntament. Ala casa consistorial els Reis seran rebuts per l’equip de govern amb l’alcalde al capdavant per, fetes les fotografies de rigor, saludar els puigcerdanesos des del balcó. Posteriorment la cavalcada continuarà cap a Sant Domènec perquè els infants puguin entregar-los les últimes cartes.  

A Tremp, Cavalcada des de l'Avinguda Pirineus fins al Pavelló del Casal

En el marc de les Festes de Nadal a Tremp, tornen, com és tradició, els Reis Mags d'Orient per fer la seva esperada Cavalcada, que tornarà a omplir els carrers i places de màgia i il·lusió. La Cavalcada iniciarà el seu recorregut a les 18h a l'Avinguda Pirineus i a les 19h tindrà lloc la recepció oficial al Pavelló del Casal. Les activitats reials estan organitzades per l'entitat trempolina La casa del Sol Naixent, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp.

Reis Orient Sort 2
Els Reis d'Orient s'aturaran a la plaça Major de Sort

A Sort, els Reis de l'Orient recolliran les cartes a la plaça Major

Els Reis Mags d'Orient arribaran a la capital del Pallars Sobirà a les 17:30h. Ho faran des de la carretera c-13 pel Terraplè, passaran pel carrer Major i s'aturaran  a la plaça Major, on des de les 18:40h rebran els nens i nenes pallaresos i recolliran les seves cartes amb les seves peticions.

Els reis al Pont de Suert
Els reis al Pont de Suert

Al Pont de Suert, els Reis rebran el nens i nenes a l'Església Nova

A la capital de l'Alta Ribagorça, ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a les 17,30h a la Pista de Ventola, Baixada de l'estel fins al poliesportiu municipal, on s'iniciarà la Cavalcada a les sis de la tarda, fins arribar a la Plaça Major. A les 18,30h es dirigiran cap a la plaça Pirineus i, a les 19h, a l'Església Nova.

Cavalcada a Vielha
Cavalcada dels Reis d'Orient a Vielha

A Vielha, ses Majestats sortiran de Mijaran i recorreran els carrers fins arribar a l'Ajuntament

Falten poques hores per rebre als Reis d'Orient a Vielha. A partir dels 18:15, Ses Majestats vindran per omplir de goig a la mainada i adults aranesos al llarg de la nit més màgica de l'any. Els Reis d'Orient saludaran a tothom pels carrers. Sortiran de Mijaran i pujaran per l'Avinguda Calbetó, travessant l'Avinguda Castièro fins a arribar a l'Ajuntament de Vielha i Mijaran on seran rebuts per l'alcalde i els membres del consistori, on oferiran el tradicional discurs.

Cavalcades a altres municipis pirinencs

Aquest dijous, a les 18:15 h de la tarda, ses Majestats els tres reis d'orient arribaran a Esterri d'Àneu. Faran la tradicional cavalcada al llarg del Carrer Major, aturant-se a la llar d'avis i posteriorment a l'església de Sant Vicenç. 

Aquesta mateixa tarda, Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a visitar els nens i nenes de la Pobla de Segur. La cavalcada poblatana s'iniciarà a les 18h a l'Avinguda Estació i fins arribar a l'Ajuntament passarà pel carrer de la Font, l'Avinguda Sant Miquel del Pui, l'Avinguda Pirineus i l'Avinguda Verdaguer.

Reis a Bellver de Cerdanya
Melcior, Gaspar i Baltasar a Bellver de Cerdanya

La màgica tarda del 5 de gener Ses Majestats els Reis d'Orient faran la tradicional cavalcada pels carrers de Bellver de Cerdanya i recolliran les cartes dels infants al poliesportiu. De nou, també s'aproparan a la Muralla per veure el pessebre vivent de l'AFA de l'Escola Mare de Deu de Talló. La Cavalcada de Bellver, s'iniciarà a les 18h. i tindrà el següent recorregut: Plaça de Sant Roc, Avinguda de Cerdanya, Carrer de Barcelona, Carrer de Josep Zulueta, Camí Ral, Avinguda Catalunya, Parada per anar a veure el pessebre vivent de la Muralla, Carrer de Francesc Macià, Carrer de Nuno Sanç, Carrer de Pere Elias, Carrer de Travy i arribada al Poliesportiu.

Rialp, els Reis d'Orient arribaran a les 18:30h a la Capella de Sant Cosme i Sant Damià, on seran rebutsp els nens i nenes del municipi pallarès. La cavalcada anirà fins la plaça de les Escoles, on Melcior, Gaspar i Baltasar lliuraran els regals a la mainada.

A Llavorsí també rebran ses Majestats els Reis d'Orient amb tots els honors. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les 18:30h de la tarda. Abans, però, els nens i nenes del municipi hauran pogut participar en el Parc de Nadal que l'ajuntament ha instal·lat a la plaça de Biuse.

comentaris