AEROPORTS

L'aeroport de la Seu d'Urgell dobla els passatgers durant el 2022 amb la posada en marxa del vol regular a Madrid

El mes amb un volum de viatgers més alt ha estat el d'octubre, amb 1.090 passatgers. També es van superar el miler d'usuaris al gener, febrer i juny i pràcticament es va arribar a aquesta xifra durant els mesos d'abril, maig i juliol.
Vol la Seu Madrid
photo_camera Passatgers al peu del vol d la Seu d'Urgell a Madrid / FS

L'aeroport d'Andorra – La Seu d'Urgell ha tancat el 2022 amb 11.238 passatgers, més del doble dels 5.145 de l'any anterior segons dades facilitades per Aeroports de Catalunya. L'increment es deu a la posada en marxa de la ruta regular que connecta amb Madrid dos cops per setmana i que opera Air Nostrum. Mentre, al de Lleida-Alguaire, el volum de viatgers s'ha situat al 2022 en 33.053, un descens d'un 30% respecte un any abans, quan es va assolir la xifra de 47.326 passatgers. Segons han indicat des d'Aeroports de Catalunya, les dades mostren la baixada d'activitat que ha registrat l'empresa lituana BAA Training arran de la guerra a Ucraïna. També cal tenir en compte que l'escola comptava el 2021 amb grup addicional de formació a Lleida.

A l'aeroport de la Seu d'Urgell, el mes amb un volum de viatgers més alt ha estat el d'octubre, amb 1.090 passatgers. També es van superar el miler d'usuaris al gener, febrer i juny i pràcticament es va arribar a aquesta xifra durant els mesos d'abril, maig i juliol. Mentre, al novembre i desembre es van registrar més de 900 viatgers, al setembre la xifra va ser de 850 i tant al març com a l'agost es van superar el 700 passatgers.

comentaris