Els principals ajuntaments del Pirineu obriran el 12 d'octubre

Es tracta de consistoris governats per PDCat, ERC i CUP i Fem municipi

foto_3154214
photo_camera El batlle de Soriguera, Xavi Pedemonte, en primer pla tractant temes municipals amb un regidor. Foto: Marta Lluvich

Els principals ajuntaments del Pirineu obriran portes com un dia laboral el proper dijous 12 d'octubre, festivitat del Pilar i la Hispanitat. Ajuntaments de capital de comarca com la Seu d'Urgell (PDCat), Tremp (PDCat-ERC) o Sort (Fem municipi-CUP) l'alcalde i equip de govern treballaran com qualsevol altra jornada laboral i ja tenen reunions programades. L'ajuntament de Soriguera (Pallars Sobirà), governat per la CUP, estarà obert i l'alcalde i els seus regidors atendran al públic en horari normal de 09.00 hores a 14.00 hores. La majoria d'ajuntaments han donat l'opció als seus treballadors d'anar a treballar i canviar el festiu per un altre que escullin.

Segons ha explicat el president de la federació regional d'ERC a l'Alt Pirineu i Aran, Francesc Viaplana, ha explicat que pràcticament tots els ajuntaments d'ERC s'han adherit a la proposta d'obrir les portes i treballar. Coll de Nargó o Esterri d'Àneu són dos exemples de consistoris governats per esquerra que obriran les portes. 

En la majoria d'ajuntaments els serveis administratius poden o no funcionar en funció de l'elecció de treballar o no del personal. La majoria dels alcaldes i regidors han dit que les reunions i les activitats polítiques programades continuaran amb tota normalitat com qualsevol dia feiner.