02.10.2022 |
Viure als Pirineus

L'Escola d'Esquí de Llívia es solidaritza contra el càncer infantil

L’Escola farà un donatiu a l’Associació al final de la temporada per al seu projecte d’investigació del Rabdomiosarcoma o càncer infantil del desenvolupament a l’Hospital Sant Joan de Déu

escola
Escola Esquí de Llívia
L'Escola d'Esquí de Llívia es solidaritza contra el càncer infantil

Coincidint amb l’inici del període escolar, l’Escola d’Esquí de Llívia ha signat un acord de col·laboració amb l’Associació contra el Rabdomiosarcoma per col·laborar en la lluita contra el càncer infantil.

Per mitjà d’aquest acord, al final de la temporada, l’Escola d’Esquí de Llívia farà un donatiu a l’Associació, per al seu projecte d’investigació del Rabdomiosarcoma o càncer infantil del desenvolupament, que es duu a terme al Laboratori de l’Hospital Sant Joan de Déu des de l’any 2015, gràcies als recursos d’aportacions de persones individuals i d’empreses privades.

En paral·lel, durant la temporada d’hivern, l’Escola d'Esquí -que també té una agència de viatges especialitzada en turisme escolar, Viatges Tuiuiu- té previst organitzar diverses activitats i carreres esportives per recaptar fons per a l’Associació, conjuntament amb altres empreses del sector. Els responsables de l’Escola es mostren molt satisfets: “volem col·laborar amb l’Associació, perquè coneixíem i estimàvem molt la Cristina i els seus familiars; el nostre públic són els nens, i intentem col·laborar per millorar el seu futur”, asseguren.

El Rabdomiosarcoma o “càncer del desenvolupament” és una malaltia rara que afecta majoritàriament a nens i per a la qual no hi ha tractament en cas de recaiguda. És el càncer més freqüent de les conegudes com a “parts toves” i s’origina normalment als muscles. L’acostumen a patir nens i adolescents, encara que també es detecta en alguns adults. Avui, el càncer infantil té uns índex de supervivència del 80%. Dins del 20% que no el superen, es troben els malalts del Rabdomiosarcoma, que presenta una mortalitat de pràcticament el 100% en el cas de recaiguda.

Sobre l’Associació A.C. Rabdomiosarcoma

L’Associació A.C. contra el Rabdomiosarcoma és una organització sense ànim de lucre creada el 2015 pels pares de la Cristina Abella Casanovas, una nena –nascuda a Puigcerdà- que va morir el mes de març d’aquell mateix any als 8 anys d’edat a causa d’una recaiguda per Rabdomiosarcoma. L’Associació A.C. Rabdomiosarcoma està vinculada a l’Obra Social Sant Joan de Déu i tots els fons que recapta són a benefici del seu hospital per a la investigació del Rabdomiosarcoma. L’Associació està inscrita al Registre d’Associacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat, amb data 21/07/2015.

L'Escola d'Esquí de Llívia es solidaritza contra el càncer infantil
Comentarios