CRISI CORONAVIRUS

Els nens ja surten a passejar després de sis setmanes de confinament

El Govern de la Generalitat ha recomanat que els passejos es facin “sempre que sigui possible” en unes franges horàries determinades
dig
photo_camera Uns nens passegen amb els seus pares, aquest matí a la Seu d'Urgell/FS

A partir d'aquest diumenge, els infants menors de 14 anys ja poden sortir al carrer a fer passejos d'una hora com a màxim i en un radi d'un quilòmetre respecte al seu domicili.

Tots els menors han de sortir acompanyats d'un adult, que, alhora, podrà sortir amb un màxim de tres infants. De fet, serà l'adult que acompanyi als infants serà el responsable de que es compleixin totes les mesures de seguretat, en especial la distància amb les altres persones, que recordem que ha de ser de dos metres, i les mesures de prevenció i higiene recomanades per les autoritats sanitàries.

dig

Recomanades les sortides de 12 a 14h i de 16 a 18h

El Govern de la Generalitat ha recomanat que els passejos es facin “sempre que sigui possible” en unes franges horàries determinades. En concret proposa que els nens fins a 6 anys surtin entre les 12 i les 14h i que a partir dels 6 anys ho facin entre les 16 i les 18h.

Els motius pels quals el Govern proposa aquestes franges és la necessitat d’adaptar l’activitat lectiva a distància i la conveniència d'aprofitar els horaris en què permetrà major exposició al sol. L’ordenació per franges d’edat també hauria de facilitar el control de l’afluència de gent fora de les cases, especialment els primers dies, i evitar que se surti en diferents horaris, atès que l'autorització és per a un cop al dia.

Activitats esportives

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que a partir del 2 de maig es podrà sortir al carrer per fer activitats esportives individuals o per passejar amb les persones que es convisqui si l'evolució de la pandèmia ho permet. En roda de premsa, el president espanyol ha assenyalat que qui concretarà l'ordre definitiva serà el ministeri de Sanitat després de veure quin és l'impacte del primer alleugeriment de les restriccions amb les sortides regulades dels infants. De fet, en relació a aquesta mesura, ha descartat la proposta que el Govern català ha llençat d'establir franges horàries per edats. "L'ordre del ministeri és clara i és la que s'ha de seguir en relació als requisits i exigències dels menors", ha respost.

Sánchez ha argumentat que simplement s'ha restringit les sortides de 9 del matí a 9 del vespre perquè els pares que treballin puguin conciliar. El Govern havia proposat que els menors de 6 anys poguessin sortir d'11 del matí a 1 del migdia i els infants de 6 a 13 anys –inclosos- ho fessin de 4 a 6 de la tarda, per evitar aglomeracions.

comentaris