DADES ACTUALITZADES COVID19 (26 ABRIL)

Un nou cas positiu i cent setanta-tres altes hospitalàries a l'Alt Pirineu i Aran

Des del 18 d'abril no s'ha produït cap decés per COVID19 i el nombre de defuncions, des de l'inici de la pandèmia, és de trenta
Hospital de Cerdanya 6 bis
photo_camera Personal sanitari de l'Hospital de Cerdanya/HdC

El Departament de Salut ha informat, aquest diumenge dia 26 d'abril, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 334 casos positius registrats, un més que ahir, i 812 casos sospitosos. També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 23 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 1 més no classificat. A les residències de gent gran s'han registrat 73 positius i 59 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 173, una més que ahir i 11 més que abans d'ahir..

En els seus darrers comunicats, el Departament de Salut ja no actualitza el nombre d'ingressats als centres hospitalaris de l'Alt Pirineu i Aran.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que " a l’hospital de la Seu seguim amb 2 pacients ingressats COVID19 i no en tenim cap de pendent. Seguim sense noves altes, trasllats ni lamentem morts. Esperem seguir igual i que es donin altes aviat". Pel que fa a l'àmbit d'influència del CAP de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega ha explicat que "els companys/es d’atenció primària continuen amb la seva feinada de controlar tots els pacients aïllats al domicili, que avui són 214 persones, de les quals 38 són casos confirmats, 97 sospites i 79 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 105 persones. Acumulats s’han aïllat al domicili 45 casos confirmats positius, 133 sospites i 140 contactes (total 318)".

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 49.088 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 101.909 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.685 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.808 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 833.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.733 són professionals sanitaris, mentre que 5.520 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 27.849 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 10.139 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 20.360 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 9.764 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.814 han mort a una residència, 111 a un centre sociosanitari i 563 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

comentaris