RESCAT DE MUNTANYA

Els Bombers rescaten dos persones al camí del refugi d'Airoto al patir una indisposició i no poder continuar

Al llarg del cap de setmana, els Bombers van efectuar tres rescats de muntanya a l'Alt Pirineu
Rescat Airoto 1
photo_camera Els Bombers rescaten dos persones al camí del refugi d'Airoto, al municipi d'Alt Àneu / @bomberscat

Un total de quatre persones van haver de ser rescatades i auxiliades en tres actuacions dels Bombers, aquest cap de setmana, a l'Alt Pirineu. Una de les actuacions va tenir lloc a Isil, al Pallars Sobirà, la segona va ser a l’estació d’esquí de Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, i la tercera al municipi de Sort.

Rescaten dues persones prop del Refugi d'Airoto

A les 20.15 hores de divendres dos joves van alertar al servei d’emergències que mentre estaven fent una ruta entre Isil i el Refugi d’Airoto, al terme municipal d'Alt Àneu, al Pallars Sobirà, un d’ells va patir una indisposició per les rampes a la cama i no podien continuar el camí cap al refugi. A partir d'aquell moment es va activar el corresponent protocol i els Bombers van tenir contacte permanent amb ells, indicant que no s’aturessin per evitar hipotèrmies. Cap a les 00.00 hores els efectius del cos van arribar a on es trobaven i, a més, els hi van portar brou que els hi havien fet en un hotel. Finalment, a les 00.35 hores els van deixar a Isil, on tenien el seu vehicle.

El refugi d'Airoto es troba 2.199 metres d'altitud, al peu del pic de Qüenca, a uns 400 metres de l'extrem sud de l'Estany d'Airoto, al terme municipal d'Alt Àneu, al Pallars Sobirà. 

Rescat Airoto 2
Els Bombers rescaten dos persones al camí del refugi d'Airoto, al municipi d'Alt Àneu / @bomberscat

Rescat d'una esquiadora a Boí Taüll

D’altra banda, a les 10.11 hores es va produir el rescat d’una esquiadora que mentre es trobava a l’estació d’esquí de Boí Taüll, a la Vall de Boí, va patir una caiguda i es va dislocar l’espatllat, raó per la qual va haver de ser traslladada a un centre hospitalari. A més, a les 18.53 hores, els Bombers van anar a Sort, a la zona del Barranc de la Pietat, perquè un home s’havia trencat el turmell mentre estava en un hort.