RESCAT DE MUNTANYA

Els Bombers rescaten dues excursionistes mentre feien la Carros de Foc al Parc Nacional d'Aigüestortes

Les condicions meteorològiques eren de boira i neu, van realitzar l'extracció de les dues persones amb l'helicòpter i les van traslladar al refugi.
Rescat Aigüestortes Bombers 2
photo_camera Rescat de dues excursionistes Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici / BOMBERS

Els Bombers de la Generalitat han rescatat, aquest dissabte a la tarda, dues persones a qui les va enxampar la pluja mentre feien la ruta de Carros de Foc al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. Les condicions meteorològiques eren de boira i neu. Els bombers van rebre l'avís a les 17.26 h, van realitzar l'extracció de les excursionistes amb l'helicòpter i les van traslladar al refugi.

Rescat Aigüestortes Bombers
Rescat de dues excursionistes  Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici / BOMBERS

Els Bombers recorden que, davant de la previsió de pluges de cara a aquest cap de setmana, se segueixin tots els consells de seguretat i es comprovi que les condicions són les adequades abans d’emprendre la ruta. En cas d'emergència, cal trucar al 112.

Carros de Foc

La Carros de Foc és una ruta de muntanya de recorregut circular que uneix els 9 refugis de muntanya que hi ha dins del parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Per fer el recorregut bàsic de Carros de Foc calen entre 5 i 7 dies i es pot començar pel refugi que es vulgui i en el sentit que més agradi.

L’itinerari no disposa d’un marcatge especial. En alguns trams l’itinerari comparteix camí amb el GR 11 on es troben marques de pintura vermella i blanca. Altres trams estan marcats amb estaques de fusta pintades de groc i la major part del temps se segueix el camí gràcies a les fites. L’ús del mapa és imprescindible.

La travessa transcorre íntegrament per un terreny d’alta muntanya, on els blocs de granit, tarteres i camins es barregen en cadascuna de les etapes.