RESCAT DE MUNTANYA

Els Bombers rescaten a Alins un excursionista que havia caigut per una tartera a la cara nord del Monteixo

Un helicòpter dels GRAE l'ha localitzat, l'han estabilitzat i l'han portat fins un lloc accessible per tal que fos evacuat amb l'ambulància.
Bombers  rescat Monteixo 3
photo_camera Els Bombers rescaten a Alins un excursionista que havia caigut per una tartera a la cara nord del Monteixo / @bomberscat

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest diumenge al terme municipal d'Alins, al Pallars Sobirà, un excursionista que s'havia precipitat per una tartera a la cara nord del Monteixo, a la muntanya d'Àreu, que separa la Vall de Tor de la Vall Ferrera.

Els serveis d’emergència han rebut a les 11.47 hores l’avís de la caiguda i els Bombers de la Generalitat han activat ràpidament l'helicòpter del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), amb professional mèdic. L'han localitzat a les 12.27 hores, l'han estabilitzat i l'han portat fins un lloc accessible per tal que fos evacuat, per part del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), fins a un centre hospitalari.

Bombers Alins rescat
Els Bombers rescaten a Alins un excursionista que havia caigut per una tartera a la cara nord del Monteixo / @bomberscat

Els rescats al medi natural aquest estiu assoleixen xifres rècord

Davant el rècord històric de rescats al medi natural durant aquest estiu, els Bombers reclamen prudència. Enguany, la xifra s'enfila a més de 1.200 serveis, un 25% més que en el mateix període de 2022.

Planificar la ruta, consultar el temps o saber renunciar. Aquests són tres punts clau de la llista de recomanacions que el cos de Bombers suggereix a la ciutadania. I és que els rescats al medi natural assoleixen xifres rècord entre els mesos de juny i juliol: 406 serveis, és a dir, 54 més que l'any passat.

Els Bombers atribueixen aquest increment al fet que cada cop hi ha més persones que surten a gaudir de la natura i és per això que els reclamen prudència per tal de reduir riscos. Planejar les excursions amb temps, consultar les previsions meteorològiques i aprendre a renunciar quan les condicions o la preparació no són les idònies.

Els rescats de persones accidentades a la muntanya representen gairebé el 60% del total de serveis que ha realitzat el cos de Bombers des de principi d'any. En aquest sentit, recorden que per evitar possibles accidents, s'han de gaudir de les rutes o activitats sempre que estiguin ajustades a les capacitats de cadascú.