CURSES PER MUNTANYA

Dues veïnes de Bellver de Cerdanya i de la Seu d'Urgell, ferides quan presenciaven la Zegama-Aizkorri

Les dues espectadores de la carrera de muntanya van resultat ferides, una d'elles greu, després de patir aquest diumenge una caiguda des de deu metres d'altura.
Zegama ferides 4
photo_camera Imatges de l'evacuació de les dues ferides a la Zegama-Aizkorri / Gipuzkoako Suhiltzaileak

Dues veïnes de Bellver de Cerdanya i de la Seu d'Urgell, espectadores de la cursa per muntanya Zegama-Aizkorri, disputada aquest diumenge, van resultat ferides després de precipitar-se des d'una altura d'uns deu metres en les proximitats del cim de l'Aizkorri.

Segons ha informat el Departament de Seguretat, els fets van succeïr minuts abans de les 13.00 hores, quan un particular va trucar al servei d'emergències SOS-Deiak-112 per a informar que dues dones havien caigut des de deu metres d'altura. Una estava inconscient i una altra presentava una ferida al cap.

Zegama ferides 3
Imatges de l'evacuació de les dues ferides a la Zegama-Aizkorri / Gipuzkoako Suhiltzaileak

Des de SOS Deiak 112 es va informar els organitzadors de la prova de l'accident i es va mobilitzar a una patrulla de Protecció Ciutadana de l'Ertzaintza, a agents de la UVR, concretament de la secció de muntanya, i a diversos recursos de bombers de Gipuzkoa i Araba perquè es dirigissin al lloc dels fets, situat en el terme municipal de Zegama.

Després de localitzar a les dues ferides les van traslladar, en col·laboració amb membres de la Creu Roja, en dues lliteres fins a l'ermita de Sancti Spiritu. Seguidament, tot terrenys de la Creu Roja les van traslladar a l'aparcament on es trobaven les ambulàncies que es van encarregar de la seva evacuació.

Una ferida greu

La ferida més greu, que es trobava conscient, va ser evacuada a l'Hospital de Donostia i, l'altra dona ferida, amb lesions de menor entitat, a l'hospital de Zumarraga. Fonts dels bombers han precisat que l'accident es produir a escassos metres del cim de l'Aizkorri, en una zona en la qual hi ha, pel que sembla, una passarel·la amb cadenes.

comentaris