TRIBUNALS

Dues nenes expliquen al tribunal com un home les va abordar sexualment a Tremp en un portal i una mesquita

La fiscalia demana 6 anys de presó per fer un petó a una d'elles i per tocar-li els pits a l'altra
Audiència cas Tremp
photo_camera Judici a un home acusat d'abusar sexualment a dues nenes d'11 anys a Tremp / Laura Cortés

Dues nenes de 14 anys han explicat aquest dijous a l'Audiència de Lleida com un home les va abordar a Tremp quan tenien 11 anys i ell 58. La primera ha explicat que entre els mesos d'abril i maig de 2019, l'home se li va acostar per darrere dins d'una mesquita i li va tocar els pits. La segona ha dit que a l'octubre, l'acusat li va demanar si el podia ajudar amb unes cartes perquè no sabia llegir i que un cop al portal, la va agafar pel braç i li va fer un petó als llavis. Aquesta última ho va denunciar als Mossos el mateix dia i un agent ha declarat que estava "nerviosa, tremolava i se sentia avergonyida". L'acusat ha negat els fets en el judici. La defensa demana l'absolució i la fiscalia 3 anys de presó per cada delicte d'abús sexual.

L'home ha explicat al judici que a la nena del portal la coneixia perquè era la filla d'un del poble i que li va demanar ajudar per llegir unes cartes perquè no sap llegir però que la noia no va voler ajudar-lo i va marxar. A més, ha negat haver-li fet cap petó. Pel que fa a la nena de la mesquita ha dit que no la coneixia i que no s'hi va ni acostar.

Audiència cas Tremp 2
Judici a l'Audiència de Lleida a un home acusat d'abusar sexualment a dues nenes d'11 anys a Tremp / Laura Cortés

Les nenes, en canvi, asseguren que l'acusat va ser l'autor dels dos abusos sexuals i la psicòloga de l'EATAV ha declarat que considera "creïble" el relat de totes dues. Una d'elles ha explicat que l'home la va abordar per darrere en una sala de la mesquita on estava sola amb el seu germà petit esperant al pare i que tot i que li va dir que parés i va intentar treure-se'l de sobre, no va parar fins que hi van entrar altres homes. L'altra ha dit que quan li va fer el petó va intentar marxar però l'home la va agafar pel braç i que finalment va aconseguir fugir quan va aparèixer una veïna.

L'advocat de la defensa considera que existeixen "dubtes i contradiccions" en les declaracions de les nenes que fan prevaldre la presumpció d'innocència. A més, posa en dubte la motivació de la menor de la mesquita, que no va denunciar els fets fins que no va saber què li havia passat a l'altra.

La fiscalia, però, fa seves les paraules de la psicòloga que ha declarat que aquesta menor va intentar explicar-li al seu pare què havia passat però que "no la va entendre" i que quan es va assabentar del que li havia passat a l'altra es va decidir a "fer un pas endavant" en veure que el que li havia passat feia uns mesos "no estava bé".

A més dels 6 anys de presó per dos delictes d'abús sexual a menor de 16 anys, el ministeri públic demana que l'acusat indemnitzi a cadascuna de les víctimes amb 1.500 euros per danys morals.