ESCOLA DE PASTORS

El divendres 29 d'octubre s'obren les inscripcions a la 14a edició de l'Escola de Pastors de Catalunya

L’Escola de Pastors consisteix en una formació de 6 mesos i mig i pretén formar persones en l’àmbit de la ramaderia extensiva amb un enfocament agroecològic.
Escola de Pastors curs 2021-22
photo_camera L’Escola de Pastors està ubicada a Rialp, al Pallars Sobirà / EPC

El divendres 29 d'octubre s'obren les inscripcions per a la 14a edició de l'Escola de Pastors de Catalunya. Les persones interessades ja poden consultar el calendari, el pla formatiu i altra informació d'interès a la web de l'Escola de Pastors.

L’Escola de Pastors és una formació de 6 mesos i mig en que pretén formar persones en l’àmbit de la ramaderia extensiva amb un enfocament agroecològic.

Aquesta formació va dirigida principalment a aquelles persones que volen emprendre un projecte agro-ramader de petites dimensions, però també a aquelles que busquen feina al sector, com els pastors/es de muntanya.

El curs consta de 10 setmanes de teoria i 4 mesos de pràctiques en finques ramaderes i muntanyes repartides per tot el territori.

14a edició de l'Escola de Pastors de Catalunya

Pla Formatiu Escola de Pastors de Catalunya 2022

Titulació: Títol propi Escola de Pastors de Catalunya Branca de coneixement: Ramaderia Extensiva i agroecologia

Durada: 320 hores de teoria + 640 hores de pràctiques (10 setmanes de teoria i 4 mesos de pràctiques)

Escola Pastors 3

Reconeixement del títol: La formació està reconeguda pel DACC i està acceptat com a formació vàlida i acreditable pel correcte desenvolupament de la jove incorporació.

Centre docent: Escola de Pastors de Catalunya. Crta. C13 km. 131 . 25594 Rialp (Pallars Sobirà) tel. 973 620 977 . 671 649 362 http://www.escoladepastorsdecatalunya.cat

A qui va dirigit.

Aquesta formació va dirigida principalment a aquelles persones que volen emprendre un projecte agro-ramader de petites dimensions, però també a aquelles que busquen feina al sector, com els pastors/es de muntanya.

Els tipus de competències que guien el pla formatiu són:

1) Accions formatives dirigides al desenvolupament de les competències qualitatives (habilitats o qualitats necessàries per al desenvolupament amb èxit de l’ofici de ramader/a i pastor/a). 2) Accions formatives dirigides al desenvolupament de competències i coneixements tècnics específics amb l’objectiu de millorar les aptituds per al desenvolupament de l’activitat ramadera.

Escola Pastors 2

Continguts del curs

El curs és dinàmic i s’adapta a la realitat de l’alumnat cada any. Tanmateix, es tracten de manera principal el sector de l’oví i cabrum. A continuació trobareu la relació de les càpsules formatives que podeu trobar durant el curs1 .

Bloc teòric I.

Conceptes bàsics sobre la ramaderia extensiva Objectiu: Donar una visió general del sector i els coneixements necessaris pel desenvolupament de l’activitat. Homogeneïtzar el grup classe i així partir d’una mateixa base de coneixements.

Bloc teòric II.

Conceptes avançats sobre la ramaderia extensiva Objectiu: Capacitar en aquelles conceptes cabdals pel desenvolupament de l’activitat.

comentaris