INFRAESTRUCTURES

La Diputació de Lleida destina 5,5 MEUR a la conservació de carreteres pirinenques

Els contractes de conservació semi-integral tenen una vigència per les tres properes anualitats i amb possibilitat de pròrroga
Representants dela Diputació de Lleida i de Sant Esteve de la Sarga, al punt de la LV-9124 on hi ha hagut un nou despreniment causat per les pluges. Imatge del 23 de gener de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Joan Talarn a Sant Esteve de la Sarga, al punt de la LV-9124 on hi va haver un nou despreniment /Ignasi Calvo

El Ple de la Diputació de Lleida, celebrat aquest dijous, ha aprovat l’adjudicació dels contractes d’execució d’operacions de conservació semi-integral a les carreteres  de la seva xarxa viària, per les tres properes anualitats i amb possibilitat de pròrroga, per un valor total de 12.137.681,58 €. Respecte l’ultima adjudicació el pressupost s’ha incrementat un 4%. D'aquesta quantitat global, uns 5,5 milions aniran destinats a les carreteres pirinenques: 3 milions a les de l'Alt Urgell, Cerdanya i el Solsonès, i 2,5 més a les dels Pallars Jussà i Sobirà, l'Alta Ribagorça i l'Aran.

Les empreses adjudicatàries per a la conservació de les carreteres de l'Alt Urgell, Cerdanya i Solsonès han estat UTE Romà Infraestructures i Serveis, SAU-M i J. Gruas, SA. Pel que fa a les carreteres del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Aran, la conservació s'ha adjudicat a les empreses UTE José Antonio Romero Polo, i SAU Cervós, SA.

La sessió plenària s’havia iniciat amb l’informe de Presidència en el que Joan Talarn ha repassat l’activitat de la institució en el darrer mes, amb una especial incidència en el rebrot de la pandèmia sanitària en les darreres setmanes; les més de 1.700 tones de fundents per pal·liar les incidències de les nevades i gelades dels darrers dies; les afectacions que això ha suposat per les oliveres, i la recent sentència sobre les obres d’art del Museu de Lleida de la que ha dit que esperava una sentència tècnica.

El president de la Diputació també s’ha referit a la condemna del TSJC d’inhabilitació del conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, com a alcalde d’Agramunt per desobediència l’1-O, recordant que “la justícia ha de ser una eina de reconciliació i no de revenja”