GENT GRAN

Dilluns arrenca la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell amb prop d’una vintena de propostes

L’edició d’enguany, amb el lema “Apa, som-hi!”, se celebrarà del 25 de setembre a l’1 d’octubre, Dia Mundial de la Gent Gran.
Gent Gran Passeig la Seu
photo_camera Dilluns arrenca la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell / Feliu Sirvent

La Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell 2023, que té com a lema “Apa, som-hi!”, arrencarà el pròxim dilluns 25 de setembre i s’allargarà fins diumenge 1 d’octubre, amb la celebració de prop d’una vintena de propostes de tot tipus.

Les activitats es duran a terme en horari de matí i de tarda, per a poder arribar al màxim de persones possibles. Pel que fa a la programació, a més a més de totes les activitats que es troben als tríptics enviats als diferents domicilis, s’ha afegit una nova activitat: ‘Eines de sempre’ que es durà a terme el mateix dilluns 25 de setembre, a les 18h, a l’Esplai de la Gent Gran, a la plaça Pati Palau. Es tracta d’una exposició de miniatures que reprodueixen les eines de treballa al camp i a la ramaderia. Francesc Sort, muntador de sales de munyir, és l’autor de les figures i mecanismes que s’exposaran.

Per ordre cronològic, la festa començarà dilluns 25 de setembre, amb la visita guiada “La Seu en blanc i negre” a càrrec de Pilar Aláez. La sortida serà a les 10 del matí des del Parc del Cadí. Aquesta activitat només és pels usuaris usuàries de les residències de la ciutat.

A les 11:30h del matí, hi haurà el concert d’havaneres amb la coral “Veus de la Seu” a la sala de la Immaculada. Seguidament, és presentarà el contingut de la Festa de la Gent Gran a la tertúlia a Ràdio Seu. A les 19:00h, hi haurà la xerrada “Què cal saber sobre la salut bucodental? Problemes a la cavitat oral.” a càrrec del farmacèutic Joan Lluís Purgimon.

Dimarts 26 de setembre, la festa continua a les 10:30h amb el taller musicoteràpia, a càrrec de Xavier Juanco i Marta Lorenz, ambdós musicoterapeutes. A les 19:00h, Integra Pirineus, gestors del Banc de Productes de suport del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, impartiran la xerrada informativa sobre El banc de productes de suport de l’Alt Urgell per facilitar l’autonomia o la cura de les persones en situació de dependència o discapacitat.

Excursió al Zoo del Pirineu

El dimecres 27 de setembre, a les 7:30h del matí, se sortirà de l’estació d’autobusos per anar al Zoo del Pirineu. L’esmorzar serà a l’Hotel Sant Roc de Solsona i el dinar a Ca l’Agustí de Cambrils.

El dijous 28 de setembre hi ha programats dos tallers, el taller d’art teràpia, a les 11:30h, a càrrec de Roser Maura Riera, i el taller Grans 3.0, a les 18h, a càrrec d’alumnes de cicles formatius del Col·legi La Salle. A les 19:30h se celebrarà el concert de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Música dels Pirineus, a la Sala de La Immaculada.

festagentgran2023-cartell

El divendres 29 de setembre, pel matí, a les 10:00h, hi haurà una sortida a peu i a  la tarda cinefòrum a l’Esplai de la Gent Gran, situat a la plaça Pati Palau.

Ball cerdà intergeneracional

Dissabte 30 de setembre, la festa continua amb el Ball Cerdà Intergeneracional a la Plaça de les Monges, a les 12 del migdia, i amb el concert Rumba de Muntanya, amb el duet “El Kiwi”, a les 19:00h a la sala de la Immaculada.

Dia Mundial de la Gent Gran

El diumenge 1 d’octubre, el Dia Mundial de la Gent Gran, s’iniciarà a les 10:30h amb un concert de la Coral Signum a la Llar de Sant Josep. A les 12 del migdia tindrà lloc la salutació de l’alcalde, Joan Barrera, i la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu, Paqui Gómez, acte que enguany tindrà lloc als jardins del Seminari.

La Festa de la Gent Gran es clourà amb el tradicional dinar popular, a les 14:00h a la Pista Polivalent de la zona esportiva municipal, amb ball, a càrrec del Duo Làser,  a partir de les 16:30h.