SUCCESSOS

Detenen a València un home que es va escapar de la policia a la frontera amb Andorra

Se'l perseguia per falsificar la documentació però ara tenia més de 45 quilos de cocaïna i una pistola amb munició
b6d904c8-b2f7-4ef0-b1f6-fb62357c567a
photo_camera Punt fronterer de Catalunya amb Andorra, a la Farga de Moles / Policia espanyola

La policia espanyola ha detingut a valència un dels fugitius que al desembre de 2021 per presentar falsos DNI als agents encarregats del control d'entrada al país. Aleshores anava acompanyat amb un altre fugitiu que va ser identificat al març a Màlaga després de morir en un accident de trànsit quan viatjava amb documentació falsa i un quilos de cocaïna. El fugitiu va ser detingut el dia 8 de juliol en el marc d'una operació contra el tràfic de drogues i el crim organitzat on també es van arrestar tres persones més i es van fer diversos registres en què es van trobar més de 44 quilos de cocaïna i una pistola amb munició.

Després de donar-se a la fuga al desembre de 2021, la policia espanyola va establir controls en diferents punts pròxims a la frontera i això va provocar importants retencions de trànsit per entrar a Andorra. Després, els agents van continuar gestions per aconseguir identificar els fugitius i per això van comptar amb la col·laboració de la policia andorrana.

Un dels fugitius va morir en un accident de trànsit a Antequera, a Màlaga, el març d'aquest any. En el moment de l'accident portava documentació falsa, diners en efectiu i una bossa amb un quilo de cocaïna. Així mateix, tenia antecedents per tràfic de droga, homicidi i li constava una ordre re recerca i detenció per tràfic de drogues a més de la recerca policial després de ser identificat a la duana de la Farga de Moles.

Pel que fa al detingut aquest juliol, a més del delicte de falsificació documental i d'una reclamació judicial per la qual se'l buscava, se li imputen delictes de tràfic de drogues, pertinència en una organització criminal, tinença il·lícita d'armes i falsificació documental, ja que en el moment de la detenció portava un altre DNI.