17.08.2022 |
Viure als Pirineus

EMERGÈNCIES

El Parlament aprova la creació de la Regió d’Emergències del Pirineu

L'Alt Pirineu és l'única demarcació veguerial sense regió d'emergències pròpia, tot i ser un àmbit territorial molt sensible quant a la prevenció i extinció d’incendis forestals, a les emergències i als rescats al medi natural.
Sílvia Romero foto PSC
Sílvia Romero ha portat al Parlament la creació de la Regió d'Emergències del Pirineu / PSC
El Parlament aprova la creació de la Regió d’Emergències del Pirineu

La comissió d’Interior del Parlament de Catalunya ha aprovat la Proposta de Resolució del PSC per a “la creació de la regió d’emergències del  Pirineu Occidental”. La diputada pirinenca, Sílvia Romero, ha afirmat que “malgrat que hi ha el reconeixement i el consens de que cal fer-ho, tenim un projecte esperant des de fa quatre anys i sempre hi ha hagut excuses”.

Romero ha explicat que “l’Alt Pirineu és la única demarcació sense regió d’emergències pròpia, malgrat tenir una superfície forestal de 162.300 hectàrees i, per tant, molt sensible pel que fa a la prevenció i extinció d’incendis; a més de les emergències o dels rescats de muntanya” i ha recordat que “els Consellers Buch i Sàmper, compartien la proposta de creació de la Regió d'Emergències del Pirineu, i així ho van fer públic, però encara no s'ha fet res".

La diputada socialista ha apuntat que “si tenim en compte que el pressupost d’Interior d’enguany és de 1.600 milions d’euros, un 9% superior a l’anterior, i es destinen 260 milions a prevenció i extinció d’incendis i salvament, ja no valem més excuses” i ha afegit que “sempre és el mateix: el Pirineu sempre ha d’estar dins d’altres caixes, malgrat que té masses forestals ingents i un territori immens. És com tenir el pis adjudicat però ens fan viure a casa dels veïns”. “Ara, aprovada ja la proposta, no ens podem permetre més demores. Demanem celeritat”, ha conclós.

El Parlament aprova la creació de la Regió d’Emergències del Pirineu
Comentarios