TRIBUNALS

Demanen gairebé 10 anys de presó a una dona acusada d'agredir reiteradament l'exparella al Pallars Jussà

Els fets van passar a finals de 2021 i el judici es farà a l'Audiència de Lleida l'1 de desembre
Palau de Justícia de Lleida Laura Cortés
photo_camera Palau de Justícia de Lleida / Laura Cortés

La fiscalia demana 9 anys i 8 mesos de presó a una dona de 27 anys acusada d'agredir l'exparella, l'any 2021, al Pallars Jussà. Tot i que la dona tenia una ordre d'allunyament i de comunicació respecte a ell des del 2 de juliol, la tarda del 29 d'octubre va anar a casa seva i el va amenaçar amb un ganivet que també li va intentar clavar. L'home va fugir saltant pel balcó i es va trencar els peus. Una setmana després, el 6 de novembre, la dona va tornar i li va propinar cops de puny mentre intentava trepitjar-li els peus. També va trencar un vidre amb què el va amenaçar. Abans de marxar va canviar el cadenat de la porta i el va deixar tancat dins de casa, sense poder sortir-ne. El judici es farà l'1 de desembre a l'Audiència de Lleida.

El ministeri públic demana concretament que s'imposi a la dona 1 any de presó per trencament de condemna, 1 any més per amenaces en l'àmbit familiar, 2 anys de presó per un delicte de lesions, 8 mesos més per violència domèstica i 5 anys de presó per detenció il·legal.

A més, li aplica l'agreujant de parentesc i sol·licita també que la dona no pugui acostar-se ni aproximar-se a la víctima durant 4 anys i que se li prohibeixi tenir armes durant 2. La dona està en presó provisional per aquests fets des de fa més d'un any.

comentaris