CRISI CORONAVIRUS

Els hospitals i els seus professionals recorden els sanitaris morts fent front a la Covid-19

Els centres hospitalaris de l'Alt Pirineu s'han adherit a la convocatòria
Hospital convocatòria morts covid19
photo_camera Moment de la convocatòria davant de l'Hospital de la Seu/Intersindical-CSC

Els professionals sanitaris han fet dos minuts de silenci en record dels companys que han mort fent front a la pandèmia de la covid-19, aquest dijous a les 12 del migdia. L'homenatge s'ha fet des dels llocs de treball i sense concentracions per mantenir les mesures de seguretat. Ha estat una convocatòria conjunta dels col·legis professionals relacionats amb l'àmbit de la salut.  Els centres hospitalaris de l'Alt Pirineu s'han adherit a la convocatòria.

Nou metges que estaven en actiu han perdut la vida a causa del coronavirus, segons ha pogut reportar el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB). Vuit treballaven a la demarcació de Barcelona i un a la de Lleida. "És just tenir un record emocionat i íntim per a tots ells", destaca el president del COMB, el doctor Jaume Padrós.

Record companys morts covid19

L’homenatge s'ha convocat de tal forma que els sanitaris puguin dur a terme el reconeixement des del mateix lloc de treball i sense concentracions, "per tal de mantenir les mesures de seguretat".

Les corporacions professionals que han convocat l'homenatge als professionals sanitaris són el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya; el Consell de Col·legis d'Infermeria; el Consell de Col·legis Farmacèutics; el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs; el Col·legi Oficial de Psicologia; el Col·legi Oficial de Treball Social; el Col·legi de Fisioterapeutes i el Consell de Col·legis Veterinaris.

comentaris