19.05.2022 |
Viure als Pirineus

SALUT

Més de 10.000 visites evitades als centres sanitaris de l'Alt Pirineu gràcies a la recepta electrònica

Durant la crisi i de manera excepcional, els farmacèutics han pogut dispensar medicaments només amb la targeta sanitària
dav
Una farmàcia a la Seu d'Urgell/FS
Més de 10.000 visites evitades als centres sanitaris de l'Alt Pirineu gràcies a la recepta electrònica

Més de 10.000 pacients de la Regió Sanitària de  l'Alt Pirineu i Aran que requereixen una medicació especifica l'han pogut recollir sense necessitat d'anar al centre d'atenció primària (CAP). La nova mesura, instaurada a tot Catalunya des del 18 de març des del Servei Català de la Salut i en coordinació amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, permet que l'usuari pugui anar directament a la farmàcia amb o sense el pla de medicació, ja que se li tramita mitjançant la recepta electrònica. En el cas de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, 10.000 pacients han recollit la seva medicació específica en farmàcies.

L'increment de visites a les oficines de farmàcia ha estat exponencial. En poc més d'un mes i mig s'han reimprès a la mateixa farmàcia més de 7.000 plans de medicació vigents mitjançant la presentació de solament la targeta sanitària, atès que els pacients no portaven el paper del seu pla de medicació, i en altres més de 3.000 s'ha pogut reimprimir el nou pla de medicació que l’havia renovat el seu metge amb la presentació de pla de medicació antic. En tots aquests casos, s'ha estalviat el desplaçament dels pacients al centre de salut per anar a buscar una còpia actualitzada.

D'altra banda, i sent alhora una altra mesura excepcional, s'ha permès que els pacients crònics amb prescripcions de llarga durada, i que requerien renovar-la, se'ls pugui continuar dispensant els tractaments sense necessitat d'anar al CAP. En aquest sentit, prop de 1.000 pacients pirinencs s'han visitat directament a les farmàcies amb un pla de medicació caducat i se'ls ha pogut dispensar el medicament.

Més de 10.000 visites evitades als centres sanitaris de l'Alt Pirineu gràcies a la recepta electrònica
Comentarios