MÓN LOCAL

La consellera Vilagrà anuncia la imminent constitució del Consell Català de Petits Municipis

Laura Vilagrà també ha anunciat que Presidència ha iniciat els treballs de redacció i debat de l’Estatut de Micropobles amb la col·laboració dels col·lectius i associacions dels municipis rurals.
unnamed (5)
photo_camera Reunió de les entitats municipalistes a Clariana de Cardener / govern.cat

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha anunciat aquesta tarda la imminent constitució del Consell Català de Petits Municipis, un òrgan que permetrà la Generalitat tenir una interlocució permanent amb els municipis rurals o petits en tots els temes que els concerneixen, especialment, en tots aquells de participació del Govern.

L’anunci s’ha fet després de la trobada que Vilagrà ha mantingut a Clariana del Cardener (Solsonès) amb el col·lectiu Eines de Repoblament Rural. L’anunci s’ha fet també amb la presència de l’Associació de Micropobles de Catalunya; l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

Eines Repoblament rural
La consellera Vilagrà s'ha reunit amb el col·lectic Eines de Repoblament Rural / govern.cat

La consellera ha assegurat que “aquest Govern ha assumit la responsabilitat de treballar perquè el repte de l’equilibri territorial sigui una realitat”, un compromís que, ha recordat, està duent a terme amb la connivència i la col·laboració d’entitats municipalistes. “Estic convençuda que només ens en sortirem si aprofitem totes aquestes sinèrgies i totes les propostes”, ha afirmat amb contundència. 

En aquest context, ha apuntat que la primera obligació del Govern és establir el marc institucional de relació amb els municipis amb menys habitants i per això la imminent constitució del Consell Català de Petits Municipis, un òrgan consultiu creat amb un Decret de Presidència el 2003 però que no s’havia posat en marxa encara. 

Vilagrà també ha anunciat que el Departament de la Presidència, a través de la secretaria de Governs Locals, ha iniciat els treballs de redacció i debat de l’Estatut de Micropobles amb la col·laboració dels col·lectius i associacions dels municipis rurals. “Ens marquem com a objectiu haver-lo aprovat el més aviat possible”, ha assenyalat.

La consellera ha ressaltat la importància que el Govern i del món municipalista comparteixin el compromís “per ajudar a equilibrar el territori i dotar-lo de les eines suficients per garantir que les persones hi puguin romandre amb les millors condicions”.

comentaris