EDUCACIÓ

La consellera Simó coneix in situ el desplegament territorial d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran

La titular d’Educació visita Tremp, la Pobla de Segur i Sort
Anna Simó al Pirineu 3
photo_camera La consellera Simó coneix in situ el desplegament territorial d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran / @govern

La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha visitat els Serveis Territorials d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran per conèixer de primera mà i in situ el desplegament territorial que s’hi està realitzant des de la seva creació el març de 2022. El passat 1 d’octubre va entrar en funcionament l’estructura dels Serveis Territorials, que inclouen les comarques de la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i la Cerdanya gironina. Les diferents comarques sumen més de 10.600 alumnes i una plantilla docent de 964 persones. Els Serveis Territorials comptaran amb una dotació de 35 professionals, de la qual ja s’ha cobert una àmplia majoria de places després de fer els processos de selecció corresponents. A dia d’avui ha finalitzat la primera fase, centrada en els càrrecs de comandament, la Inspecció educativa territorial i la coordinació dels serveis educatius, a càrrec de docents en comissió de serveis. En les properes setmanes es completarà la plantilla amb la segona fase de provisió de llocs de responsabilitat i de base.

Anna Simó al Pirineu 2
La consellera Simó coneix in situ el desplegament territorial d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran / @govern

Anna Simó, que també s’ha reunit amb l’alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha posat en valor l’aposta del Departament per aquest desplegament administratiu: “És molt important tenir uns serveis territorials propis, perquè l’Alt Pirineu i l’Aran tenen una especificitat molt diferent de la resta del país i unes necessitats diferents. És important ser capaços de flexibilitzar les polítiques generals educatives per adequar-les a la realitat geogràfica, climàtica i de distribució territorial. Tenir uns Serveis Territorials d’aquí, mirant pel benestar i l’educació de la gent d’aquí, és una garantia que aquesta flexibilització de polítiques serà més fàcil”.

Anna Simó al Pirineu 1
La consellera Simó coneix in situ el desplegament territorial d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran / @govern

A continuació, la titular d’Educació visitarà l’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars, a la Pobla de Segur, on es reunirà amb l’equip directiu, i posteriorment es trobarà amb les direccions dels centres educatius dels dos Pallars i l’Alta Ribagorça i l’alcalde del municipi, Marc Baró. A la tarda, es desplaçarà fins a Sort, on visitarà l’Institut Hug Roger III – Escola d’Hoteleria del Pallars i l’Escola Àngel Serafí i Casanovas. Simó prosseguirà la seva visita territorial a l’Alt Pirineu i Aran demà, quan es desplaçarà a la Vall d’Aran per visitar diversos centres i ajuntaments.