El Consell Comarcal de la Cerdanya duu a terme dos programes per a persones aturades

Aquest novembre s’inicien dos programes d’ocupació impulsats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i gestionats pel Consell Comarcal de la Cerdanya.

2015-03-19 11.17.23
photo_camera La Cerdanya vol potenciar la formació a aturats.

El programa “Treball i Formació” va destinat a persones aturades que han exhaurit la prestació per desocupació. Ha suposat la contractació de 14 persones durant sis mesos, concretament de novembre de 2015 a maig de 2016. Les tasques a desenvolupar són treballs de caràcter públic basats en la neteja de camins i senders així com tasques de manteniment a tots els ajuntaments de la Cerdanya. Aquestes persones estaran repartides pels diferents ajuntaments, algunes estaran els 6 mesos a un ajuntament concret i d’altres formaran una brigada itinerant. Aquest programa funciona per tercer any consecutiu a la nostra comarca.

L’altre programa que es posa en marxa per primer cop és el de “Treball i Formació RMI” que està destinat a persones aturades perceptores de la renda mínima d’inserció (PIRMI).  Ha suposat la contractació de 5 persones durant sis mesos, de desembre de 2015 a juny de 2016.  Les persones contractades per aquest programa seran destinades a diferents projectes presents pel Consell Comarcal. 2 persones per la neteja de camins i senders, dues per la neteja d’espais públics a Puigcerdà i 1 persona per l’Arxiu Comarcal.

Ambdós programes realitzaran formació pels treballadors. El primer implicarà una formació professional i el segon anirà dirigit vers les competències transversals.

També es portarà a terme una altra contractació (de gener a juny 2016) d'un programa d'ocupació impulsat per l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (DIPSALUT).