L'Alt Urgell es mobilitza per sufragar una costosa operació d'una nena de Fígols

La nena, Nadia Nerea, de 10 anys necessita una costosa intervenció a Houston, de 112.000 euros, a causa de la Síndrome de Tricotiodistròfia. La seva família no la pot pagar i la societat alturgellenca s'ha mobilitzat per aconseguir-los.

28665_540x360
photo_camera La Nadia necessita operar-se a Houston. Foto: fundacionanacarolinadiezmahou.com
Els veïns de tota la comarca de l'Alt Urgell estan unint forces per ajudar a la petita Nadia Nerea, una nena de 10 anys que viu a Fígols i que necessita 112.000 euros per operar-se a Houston degut a una malaltia degenerativa molt desconeguda, la Síndrome de Tricotiodistròfia, classificada com la segona patologia més estranya del món i que per ara només ha registrat 28 casos.
 
Per ajudar a la petita, els veïns del voltant han format l’Associació Amics i Veïns de la Nadia. A través de l’entitat, s’estan organitzant activitats i esdeveniments per recaptar fons i demanar ajuda als ciutadans. Per ara, s’està treballant en un sorteig amb productes de diversos comerços que se celebrarà el proper cap de setmana.
 
Tanmateix, la companyia A Tota Teta, de la Seu d’Urgell, representarà el proper cap de setmana l’obra de teatre Camping Les Flors i destinarà els beneficis a la intervenció que necessita Nerea. Per la seva part, la família de la nena ha creat la pàgina web Associació Nadia Nerea contra la Tricotiodistrofia i E.R. a través de la qual demanen ajut econòmic i suport per poder operar a la petita, segons ha informat el diari Segre. D’altra banda, els veïns també han anat penjant cartells per les poblacions properes i estan visitant les escoles per donar a conèixer la malaltia i les iniciatives per recaptar fons per la intervenció a Houston. 
 
Des de  l’Associació Amics i Veïns de la Nadia, destaquen que la petita «és la nostra veïna, va a l’escola d’Organyà amb els nostres fills i és molt estimada perquè és una nena simpàtica, moguda, extremadament sociable i amb un sisè sentit molt desenvolupat que ens dona lliçons de manera constant perquè és una lluitadora». Els impulsors expliquen que la petita va néixer amb aquesta malaltia d’àmbit genètic i «contra tot pronòstic, ara ja té 10 any». 
 
La Síndrome de Tricotiodistròfia és una malaltia amb un quadre complex de conseqüències com l’envelliment prematur o retràs en el desenvolupament físic i mental. «A la Nadia no li creixen els òrgans interns, li costa caminar, parlar, té cataractes i altres trastorns comuns en edats avançades, actualment un 37% de les seves cèl·lules són com les d’una persona de 70 anys», asseguren els veïns. Però la Nadia té unes ganes de viure extraordinàries i cal fer tot el que sigui possible, i tot lo impossible, per operar-la i que continuï regalant-nos el seu somriure.
 

Per a col·laboracions econòmiques:          

PAYPAL:  [email protected]

BANCA MARCH 0061 0130 15 0048340215

BANC SABADELL 0081 0478 70 0001206130

 
Més informació:
- Nadia Nerea" a YouTube - https://youtu.be/WO_0HXsHSGI
- Amics i veïns de Nadia Nerea
- Teniu més informació a ASOCIACION NADIA NEREA CONTRA LA TRICOTIODISTROFIA (Y.E.R)