TRIBUNALS

Condemnat un veí de Tremp per abús sexual a una nena d'onze anys

El Tribunal Suprem confirma la pena de dos anys i mig de presó que li va imposar l'Audiència de Lleida per petonejar a la boca a la menor sense el seu consentiment.

Audiència cas Tremp
photo_camera L'acusat d'abusar de dues nenes a Tremp, durant el judici a l'Audiència de Lleida/ Laura Cortés

El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de dos anys i mig de presó a un home, veí de Tremp, que al 2019, quan ell tenia 58 anys, va fer un petó a la boca a una nena d'11 anys en un portal a Tremp. L'home estava acusat de dos abusos sexuals, però l'Audiència de Lleida el va absoldre de l'altra denúncia, en què una altra menor d'11 anys l'acusava d'haver-li tocat els pits a l'interior una mesquita, també a la capital del Pallars Jussà.

El judici es va fer el 17 de novembre de 2022. En les seves declaracions, les dues nenes, van explicar com l'home les va abordar a Tremp, en dos episodis diferents. El primer cas es va produir a la primavera de 2019 quan, segons la denunciant, l'home la va abordar, mentre estaven a la part posterior d'un recinte religiós islàmic, i li va fer tocaments als pits.

Audiència cas Tremp 2
L'acusat d'abusar de dues nenes a Tremp, durant el judici a l'Audiència de Lleida/ Laura Cortés

La segona va dir que al cap de pocs mesos, l'octubre del mateix any, l'acusat li va demanar si el podia ajudar a llegir unes cartes perquè no sabia llegir, però que quan es va apropar a un portal la va agafar pel braç i li va fer un petó als llavis. Aquesta última ho va denunciar als Mossos el mateix dia i un agent va declarar que quan va anar a comissaria estava "nerviosa, tremolava i se sentia avergonyida" per l'agressió que havia patit feia poca estona. En tots dos casos, les nenes van exposar que l'home va aturar l'abús en el moment d'adonar-se un altre adult s'apropava als respectius llocs on estaven.

En el judici, la defensa va demanar l'absolució i l'acusat va negar els fets en el judici, però la psicòloga de l'EATAV va declarar que considerava "creïble" el relat de les dues menors. De la seva part, la fiscalia sol·licitava 3 anys de presó per cada delicte d'abús sexual.

Segons la sentència, l'Audiència de Lleida considerava provats els fets del primer cas i va donar credibilitat al testimoni de la víctima, reforçat per la declaració del mosso d'esquadra. Pel que fa a l'altra denúncia, la Sala va concloure que no hi havia prou proves per condemnar l'acusat perquè en aquest cas la menor -que va denunciar els fets quan va conèixer el cas de l'altra nena- es va contradir en les declaracions i no va poder concretar quan havien passat els fets, ja que va dir que havien estat entre l'abril i el maig.