26.01.2022 |
Viure als Pirineus

TRIBUNALS

Condemen a presó un caçador furtiu per intentar atropellar una patrulla d'Agents Rurals a Alins

El jutge el condemna a un any i deu mesos de presó per  tinença il·lícita d'armes i atemptat a l'autoritat  També han estat condemnats dos furtius més pels fets ocorreguts l'octubre de 2017.

Furtius Alins AGENTS RURALS
L'escopeta amb silenciador que duien els caçadors furtius / AGENTS RURALS
Condemen a presó un caçador furtiu per intentar atropellar una patrulla d'Agents Rurals a Alins

El jutjat penal número 3 de Lleida ha condemnat a un any i deu mesos de presó un caçador furtiu que va intentar atropellar una patrulla del cos d'Agents Rurals a Alins, al Pallars Sobirà.

Els fets van passar el 21 d'octubre del 2017 quan membres del cos d’Agents Rurals del grup especial d’antifurtivisme van enxampar in fraganti tres furtius professionals caçant al terme municipal d’Alins (Pallars Sobirà). La zona té una gran riquesa faunística i disposa d’una doble protecció, ja que és dins la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Els furtius van ser detectats per un agent que realitzava tasques de vigilància, seguiment i cens de la població d’isards i altres ungulats presents a la zona. Des de primera hora del matí, d'aquell 21 d'octubre de 2017, va poder observar com els tres furtius feien un recorregut des de les cotes baixes fins als prats elevats de la muntanya. Per poder identificar aquestes persones, els agents van dur un dispositiu d’aturada que els furtius van saltar-se. Finalment, els van identificar amb la col·laboració del cos de Mossos d’Esquadra.

Judici de conformitat

La sentència feta pública aquest mes de desembre passat, arriba com a conseqüència d'un judici de conformitat, després que la Fiscalia i les defenses arribessin a un acord i els tres acusats reconeixessin els fets. Els tres homes han estat condemnats a deu mesos de presó per un delicte de tinença il·lícita d'armes, perquè la que portaven era considerada prohibida, en tenir acoblat un silenciador. També se'ls impedeix tenir i utilitzar armes durant tres anys i fer front a multes per valor de 8.415,17 euros i les costes judicials. A més, a l'acusat que conduïa el vehicle i que va intentar embestir a gran velocitat els Agents Rurals, ha estat condemnat per un delicte d'atemptat a l'autoritat.

Condemen a presó un caçador furtiu per intentar atropellar una patrulla d'Agents Rurals a Alins
Comentarios