FESTIVAL DEL JOC DEL PIRINEU

Comença la partida de la 8a edició del Festival del Joc del Pirineu, una referència lúdica a Catalunya

En la inauguració, Ricard Ibáñez ha estat distingit amb el guardó Amic del Joc 2024 
Victus Festival del joc del Pirineu
photo_camera Toni Serradesanferm dirigint una partida al joc gegant VICTUS a l'Espai Ermengol / @FestivalJoc

Aquest vespre ha quedat inaugurat oficialment la vuitena edició del Festival del Joc del Pirineu en un acte celebrat a la sala la Immaculada que ha comptat amb la participació del Vicepresident de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, així com també pel director general de Participació Cultural i Biblioteques, Josep Vives, i la segona tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó.

En la inauguració, Gemma Tó ha repassat un per un els punts que conformen el decàleg del joc com són la cultura, el criteri, la diversió, el repte, la igualtat, l’experimentació, la comprensió, la connexió, l’aprenentatge i la llibertat. Tó ha volgut afegir respecte al joc “el seu impacte positiu tant en la salut física, mental, com també social. El joc de taula és molt més que diversió. És una finestra oberta a la cultura, la creativitats i la connexió humana”.

Festival del Joc del Pirineu 2024 1
En la inauguració, Ricard Ibáñez ha estat distingit amb el guardó Amic del Joc 2024 / laseu.cat

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu també ha volgut agrair públicament a entitats, associacions, editorials, col·laboradors, patrocinadors, organitzadors i a tothom que ha ajudat a que una vegada més la Seu d’Urgell i sigui destinació del joc de taula.

Ricard Ibáñez, Amic del Joc 2024

En l’acte inaugural del Festival del Joc del Pirineu s’ha lliurat el guardó Amic del Joc que atorga l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a proposta de la direcció tècnica del festival.

Així, en aquesta vuitena edició, la persona guardonada ha estat Ricard Ibáñez Ortí, historiador, escriptor de novel·la històrica, traductor i dissenyador de jocs de rol. Se’l coneix, sobretot, per haver estat l’autor dels jocs de rol Aquelarre, primer joc de rol creat i publicat a Espanya l’any 1990, i de Capitán Alatriste, l’any 202, basat en les novel·les d’Arturo Pérez-Reverte. 

Festival del Joc del Pirineu 2024 5
Acte d'inauguració del Festival del Joc del Pirineu a la Sala la Immaculada de la Seu d'Urgell / @DiputacioLleida

Aquesta distinció ha estat recollida pels codirectors del festival, Marc Travé i Pablo Giménez, ja que per motius de salut el guardonat no ha pogut recollir-lo personalment.

Ricard Ibáñez, però, ha enviat vídeo d’agraïment per haver rebut aquest guardó i ha demanat que ningú deixi de jugar.

Les guies ‘Els jocs de taula a les biblioteques’ i ‘Els jocs de rol a les biblioteques’

Festival del Joc del Pirineu 2024 6
Presentació de les guies ‘Els jocs de taula a les biblioteques’ i ‘Els jocs de rol a les biblioteques’ / @DiputacioLleida

Val a dir també que en aquest primera jornada del festival del Joc del Pirineu, l’Amic del Joc 2023, Oriol Comas i Coma, ha presentat a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell les guies que ell mateix ha elaborat: "Els jocs de taula a les biblioteques" i "Els jocs de rol a les biblioteques"

Ambdues són una gran tria feta per l’autor sobre tipus de jocs, autors principalment catalans i algunes dones, adreçades a diferents públics, de temàtiques variades i d’alta qualitat.