SALUT

Un centenar de professionals sanitaris del Pirineu es formen en qualitat i seguretat dels pacients

Han revisat els protocols d’actuació en cas d’infart, ictus, reanimació cardiopulmonar, sèpsia i risc de suïcidi, entre altres, amb l’ajuda d’actors i observadors experts.

Professionals ICS Pirineu
photo_camera Un centenar de professionals sanitaris del Pirineu es formen en qualitat i seguretat dels pacients / SALUT

Un grup de professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS) de l’Alt Pirineu i Aran han rebut una formació pràctica en qualitat i seguretat dels pacients en les diferents estacions clíniques instal·lades per a aquesta finalitat a l’antic CAP Balmes de Barcelona.

Un centenar de professionals dels equips d’Atenció Primària de la Seu d’Urgell, Oliana, Tremp,  la Pobla de Segur, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça han seguit aquesta formació, que consisteix a revisar els codis d’infart agut de miocardi, reanimació cardiopulmonar, ictus, sèpsia i risc de suïcidi. A més, també s’han analitzat els punts bàsics de qualitat i seguretat dels pacients que tots els professionals han de conèixer i s’ha fet un cas pràctic sobre violència a la consulta.

Professionals ICS Pirineu
Un centenar de professionals sanitaris del Pirineu es formen en qualitat i seguretat dels pacients / SALUT

Aquesta és una formació multidisciplinària en equip en què els diferents professionals treballen casos amb la col·laboració d’actors, que es posen en situació per desencadenar aquestes pràctiques assistencials. Totes les estacions clíniques disposen d’un observador expert en el tema, que valora el grau d’assoliment de la pràctica, i després es posa en comú i es dona el resultat personalitzat a cada professional.

Els professionals de la Gerència Territorial de l’ICS a l’Alt Pirineu i Aran valoren molt positivament aquesta experiència, que els ajuda a actualitzar els coneixements en el maneig diari d’aquestes patologies.