ROBÒTICA EDUCATIVA

Celebrada a la Seu d'Urgell la final de la World Robot Olympiad Spain23

Hi han participat 244 nois i noies de 90 equips d'arreu de l'Estat espanyol i el Principat d’Andorra
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera Un equip de l'Escola Albert Vives de la Seu ha guanyat en la categoria RoboMission / RÀDIO SEU

El Palau Municipal d'Esports de la Seu d’Urgell ha acollit aquest matí la final espanyola de la WRO 2023, que organitza la Fundació EducaBOT, on han pres part 244 nois i noies de 90 equips d'arreu de l'Estat espanyol i el Principat d’Andorra.

Un equip de l'Escola Albert Vives de la capital alturgellenca ha esdevingut guanyador en la categoria RoboMission. En la categoria Elementary, un altre equip del centre educatiu urgellenc ha acabat en cinquena posició.

World Robot Olympiad Spain23 1
L’equip andorrà 'Guais' de l’escola andorrana del Pas de la Casa ha aconseguit el segon lloc en la categoria Robo Bàsic / Andorra Telecom

Per la seva banda, en una final molt disputada, l’equip andorrà 'Guais' de l’escola andorrana del Pas de la Casa ha aconseguit el segon lloc en la categoria Robo Bàsic, per a infants d’entre 6 i 12 anys, empatant a punts amb l’equip guanyador que ha fet un millor temps en la ronda que els ha donat la victòria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La final de la WRO ha tingut lloc al Palau Municipal d'Esports de la Seu d'Urgell / RÀDIO SEU

La World Robot Olympiad és una competició que agrupa diversos reptes independents. Els participants, agrupats per equips de dos o tres persones, han de construir un robot innovador que superi cada repte, aprenent i demostrant la seva capacitat de resolució de problemes. i Tot i que per preparar-se compten amb l'orientació d'un entrenador, aquest no els pot donar cap indicació durant el torneig.

Els reptes estan inspirats en el país que acull la final internacional. Així, el tema central d'enguany és la preservació de la vida marina, les infraestructures submarines i els ports autònoms.