Dos catalans moren als Alps francesos mentre escalaven sobre gel

Dos alpinistes catalans han mort aquest dijous mentre practicaven escalada sobre gel als Alps francesos, segons ha confirmat a l’ACN el Departament d’Interior de la Generalitat. Una de les dues víctimes era un agent dels Mossos d’Esquadra.

Mapa de la zona on han mort dos alpinistes catalans mentre escalaven sobre gel el dijous 16 de febrer del 2017. Pla general. (Horitzontal)
photo_camera Mapa de la zona on han mort dos alpinistes catalans mentre escalaven sobre gel.

A primera hora de la tarda el Ministeri d’Exteriors confirmava la mort dels dos alpinistes i explicava que els havia caigut a sobre una cascada de gel. Mitjans locals han informat que han patit l'accident mentre practicaven escalada sobre gel en un sector del municipi de la Greu, a la falda del massís de Meije. El consolat general espanyol a Marsella ja s’ha posat en contacte amb les famílies i els ha ofert ajuda per als tràmits de repatriació dels cadàvers.

Segons ha pogut saber l’ACN, l’agent dels Mossos era un home de 39 anys natural de Cistella (Alt Empordà), que vivia a Figueres. Estava destinat a la zona de la Regió Policial de la Regió Metropolitana Nord dins de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Pel que fa a l’altra víctima, ha transcendit que tenia 35 anys i que també vivia a Figueres. El consistori de la capital de l’Alt Empordà ha convocat un minut de silenci per a aquest divendres a les dotze del migdia a la plaça de l’Ajuntament.

comentaris