MOBILITAT

El bus del Parc Nacional d'Aigüestortes suma prop de 10.800 viatgers i permet un estalvi de 13,5 tones de CO2

L’augment de passatgers respecte el 2021 és del 35%, un increment de prop de 3.000 persones

Bus Parc Nacional d'Aigüestortes
photo_camera El bus del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici aturat a Taüll, a la Vall de Boí / govern.cat

El bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que ha estat operatiu del 23 de juny al 30 de setembre, ha transportat un total de 10.787 viatgers, un 147 % més de viatgers que a l’estiu de 2019, abans de la pandèmia, quan en va transportar 4.365. La diferencia és de gairebé 6.500 persones. El servei també ha registrat un increment de prop de 3.000 viatgers de viatgers respecte l’estiu de 2021, quan en va transportar 7.969. Es tracta d’un augment del 35 %.

El bus ha permès aquest estiu l’estalvi de 13,5 tones d’emissions de CO2, generat per les persones que han canviat el cotxe privat per el servei. Són 3,5 tones de CO2 més que al 2021, quan es va generar un estalvi de 10 tones de CO2.

L’augment de viatgers coincideix amb la incorporació, aquest estiu, de les noves freqüències entre la Pobla de Segur i el Pont de Suert pel sector sud del recorregut. Els horaris també s’han adequat per donar major qualitat en el servei i per enllaçar amb diferents serveis de transport públic que connecten amb Lleida i Barcelona i amb la línia de tren Lleida - la Pobla (FGC).

D’altra banda, i coincidint amb la festivitat d’aquest dimecres, el bus funcionarà del 12 al 16 d’octubre en una prova pilot per estudiar la implementació del servei en ponts o en altres èpoques de l’any, a banda del funcionament habitual de l’estiu.

El bus del Parc Nacional d'Aigüestortes forma part del projecte Interreg Europe Last Mile, que promou la implementació de sistemes de transport sostenibles per accedir a àrees rurals d’interès turístic i en què participa el Departament de Territori amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través del Parc Nacional.