FORESTAL

Boscos de Muntanya fa una crida a 400 voluntaris per afrontar una campanya d’incendis molt difícil

La fundació promou el manteniment i la protecció del Pirineu a través d’actuacions de gestió forestal amb col·laboració ciutadana

Pau Pomar_3a_Orri_2020 (25) b
photo_camera Voluntaris del projecte Boscos de Muntanya / Boscos de Muntanya

L’organització Projecte Boscos de Muntanya,  part de l’organització europea delegació a Catalunya del suís Bergwald Projekt, busca amb urgència 400 persones voluntàries per afrontar una campanya d’incendis molt difícil i també avançada a l’habitual: des de l’1 de juny fins al 30 de setembre.

Per primer cop, segons ha explicat el Departament d’Interior, en 10 anys s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa i es preveu un risc molt elevat d’incendis de grans dimensions. Davant d’aquesta situació, l’organització continua promovent la prevenció d’incendis mitjançant l’acció directa amb el voluntariat. Aquest estiu els voluntaris centraran esforços en els boscos de Ginestarre, a la Vall de Cardós, Massís de l’Orri, al Parc Natural de l’Alt Pirineu i a Espinavell, a la Vall de Camprodon.

_MG_8207
Voluntaris del projecte Boscos de Muntanya / Boscos de Muntanya

“Utilitzem el voluntariat per connectar les persones de les ciutat amb els boscos i la ruralitat. L’objectiu no és salvar els boscos amb voluntaris, és mobilitzar la ciutadania per aconseguir més inversió i solucions per als nostres ecosistemes forestals”, assegura el fundador de Boscos de Muntanya, Andreu González. Actualment, el 65% de Catalunya són terrenys forestals de boscos, pastures o roques, terrenys no conreats.

L’entitat col·labora amb l’administració pública en la gestió forestal dels Pirineus Catalans, treballant amb població local, científics i professionals del bosc.

El perfil del voluntariat tindria entre 30 i 50 anys i una mínima forma física per a treballar a la muntanya. Les inscripcions es poden fer a través de la seva pàgina web a www.projecteboscos.cat/inscripcions.

Què és el Projecte Boscos de Muntanya?

Projecte Boscos de Muntanya és una organització sense ànim de lucre que va néixer el 2007 per promoure la conservació i la millora dels boscos i paisatge de muntanya dels Pirineus catalans. Organitza estades de voluntariat a bosc per a adults i opera com a catalitzador per fer possible els canvis i esdevenir un model de referència.