ESTACIONS D'ESQUÍ

Baqueira Beret tanca la temporada superant el milió d'esquiadors, la millor xifra de la seva història

L'estació ha obert 135 dies amb una mitjana diària de 8.000 persones
Baqueira Beret Alba Mor 2
photo_camera Baqueira Beret tanca la temporada superant el milió d'esquiadors, la millor xifra de la seva història / Alba Mor

L'estació aranesa de Baqueira Beret ha tancat la temporada aquest cap de setmana amb un registre final de 1.055.180 esquiadors. Es tracta de la seva millor xifra des de l'obertura de l'estació, l'any 1964. El dia amb més afluència a pistes va ser el 30 de desembre amb 18.000 esquiadors i la mitjana diària al llarg de l'hivern ha vorejat els 8.000. Segons els responsables de l'estació, les dades confirmen una "bona temporada" tot i la difícil meteorologia d'aquest hivern per la pràctica de l'esquí. El complex ha estat obert un total de 135 dies i només ha tancat algun remuntador o zona concreta per fort vent algun dia de manera puntual.

L'estació aranesa ha registrat les millors temporades d'afluència d'esquiadors després de la pandèmia. La temporada 2021-2022 van passar pel complex 1.033.453 esquiadors i la temporada 2022-2023, un total de 990.032. Segons els responsables de Baqueira Beret, aquest fet reforça la tendència que les activitats de turisme a l'aire lliure "han augmentat el nombre d'aficionats des del confinament del 2020" i que els esports d'hivern "tenen bona salut".

Baqueira Beret Alba Mor 1
Baqueira Beret tanca la temporada superant el milió d'esquiadors, la millor xifra de la seva història / Alba Mor

Baqueira Beret ha registrat 96 jornades de dies assolellats o parcialment ennuvolats. Pel que fa a dies de nevades, se n'han comptabilitzat 25 amb l'estació en funcionament i un total de 36 dies des de l'octubre.

Durant la temporada, l'estació ha acollit un total de 39 competicions esportives i 11 esdeveniments culturals o de lleure. Entre els esdeveniments esportius han destacat la Marxa Beret, superant els 700 participants.

Temporada d'estiu

Baqueira Beret tornarà a obrir les portes al juliol coincidint amb la celebració de l'esdeveniment de trail running Val d'Aran by UTMB. S'engegaran els serveis d'activitats d'estiu, inclosos els remuntadors de Bosc a Baqueira i Clot der Os a Beret amb accés a senders per a BTT i excursionistes.