03.10.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

Arqueologia, astronomia i nocions de fauna des del sofà, propostes pel dia Europeu dels Parcs

El Parc Natural de l'Alt Pirineu es podrà visitar des de casa gràcies a deu itineraris virtuals panoràmics
Civís
Civís, a la comarca de l'Alt Urgell i dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu/Albert Lijarcio
Arqueologia, astronomia i nocions de fauna des del sofà, propostes pel dia Europeu dels Parcs

En el marc del Dia Europeu dels Parcs, que es commemora cada 24 de maig, el Parc Nacional d'Aigüestortes ha programat un seguir d'activitats en línia. La primera de les sessions aproparà el llegat prehistòric d'Aigüestortes a la ciutadania i donarà a conèixer els resultats de les excavacions a jaciments com els de Ratera o el Portarró on s'ha documentat la presència humana fa més de 10.000 i 5.000 respectivament. Es farà el dijous dia 21 a través d'Instagram. Jordi Serra, investigador de ratpenats i expert en coronavirus abordarà aquestes qüestions el dia 24 i posteriorment es farà una sessió en línia d'observació astronòmica.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu planteja visitar-lo des de casa gràcies a deu itineraris virtuals panoràmics. A través d'Instagram i el canal de Youtube del Parc Nacional també s'han programat un seguit de tallers sobre micromamífers, papiroflèxia de papallones i de quaderns de camp per a l'observació de l'entorn.

Imatge panoràmica nocturna del Refugi d'Amitges, al Parc Nacional d'Aigüestortes. (horitzontal)(Foto: Imatge nocturna del Refugi d'Amitges/Toni Fernández/Parc Nacional d'Aigüestortes​)

Parc Natural de l'Alt Pirineu

El Parc Natural de l'Alt Pirineu per celebrar el Dia Europeu dels Parcs convida a recórrer virtualment des de casa un itinerari. En total són deu recorreguts; dos per cada una de les cinc valls principals del Parc.

Al sector de la vall de Santa Magdalena es pot seguir l'itinerari de Montaner des d'Os de Civís fins al mirador de la Borda Cremada. Si es vol visitar la Vall Ferrera, es pot triar entre arribar al Pla de Boet o endinsarse al bosc de Virós tot seguint l'itinerari de la Costa dels Meners. Per conèixer una mica més les Valls del Cardós es podrà passejar fins a les bordes de Llosau a Ginestarre o fer una excursió fins al Pla de Boavi. Per travessar un pont penjat el visitant haurà de fer l'itinerari del pont d'Arcalís al Santuari d'Arboló i, per gaudir d'unes bones vistes sobre la Mollera d'Escalarre, l'itinerari de la Llobatera a la Guingueta d'Àneu serà una bona opció.

Les imatges dels itineraris es van enregistrar l'any 2013 El projecte utilitza la tecnologia de Google Maps/Google Street View i els itineraris es poden visualitzar des de qualsevol dispositiu.

Arqueologia, astronomia i nocions de fauna des del sofà, propostes pel dia Europeu dels Parcs
Comentarios