TURISME DE MUNTANYA

Ricard Font confia que les estacions d'esquí puguin obrir l'hivern que ve

El president de FGC diu que es consensuaran les mesures preventives amb les estacions europees
Pla mig del president de Ferrocarrils, Ricard Font, durant la presentació dels resultats de la companyia, el 5 de març del 2020. (Horitzontal)
photo_camera El president de FGC, Ricard Font, durant la presentació dels resultats de la companyia, el passat 5 de març/Lluís Sibils

El president de FGC, Ricard Font, espera que les estacions d'esquí de muntanya puguin obrir l'hivern que ve si l'evolució de la pandèmia és bona i no hi ha més contagis ni més pics. Segons ha explicat en una conferència telemàtica organitzada per l'agència de comunicació Intermèdia, es manté en contacte amb organitzacions internacionals d'estacions de muntanya per consensuar quines mesures preventives s'haurien de dur a terme quant a senyalització i ocupació. Font ha afegit que els propers mesos estaran atents com evoluciona la covid-19 a l'Argentina, on allà serà hivern. Mentrestant, aquest estiu, ha confirmat que hi haurà activitats a les estacions que depenen de FGC, com Vallter, Núria i La Molina, adaptades al context actual.

foto_3392017

Font ha assenyalat que de cara a la pròxima temporada d'hivern ja s'estan fent les licitacions necessàries per als manteniments amb l'objectiu d'obrir "amb tota normalitat" però ha insistit que la decisió serà consensuada per totes les estacions, tant a nivell europeu com a Catalunya, i amb unes mesures de prevenció compartides i "els requeriments necessaris per generar confiança". L'objectiu, ha afegit, és "clonar" el model de l'ATM a Barcelona i "anar tots a la una".

D'altra banda, el president de FGC també s'ha referit a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 i ha assegurat que es continua treballant per validar els aspectes tècnics i que la proposta de candidatura és sobre la taula del govern espanyol, el Comitè Olímpic Espanyol, del govern de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona perquè després de la crisi de la pandèmia concreti si vol formalitzar-la.

"S'ha de prendre la decisió sobre si es formalitza i després entrar més a fons sobre aspectes de configuració, parlant amb la gent del territori sobre aspectes fonamentals", ha comentat Font, que ha subratllat que la candidatura està "avalada" perquè el territori està preparat i no cal fer grans infraestructures.