FESTIVALS D'ESTIU

Antònia Font, Els Catarres, The Tyets i Guillem Gisbert, caps de cartell del festival musical Talarn Music Experience

Aquest certamen atrau un 60% de públic de fora del Pallars i un 40% de la zona
Talarn Music Experience 2023
photo_camera Presenten els caps de cartell del festival musical Talarn Music Experience 2023 / Marta Lluvich

 Antònia Font, Els Catarres, The Tyets i Guillem Gisbert seran els caps de cartell de la vuitena edició del festival Talarn Music Experience que se celebrarà al Pallars Jussà del 18 al 21 de juliol. El cartell el completaran artistes com Figa Flawas, Sergi Carbonell, Henrio i Meritxell Neddermann. Ramon Mitjana, promotor del festival, ha explicat que és un certamen que dinamitza socialment i econòmicament la comarca donat que el 60% dels assistents venen de fora de la comarca i el 40% són del Pallars. El Talarn Music Experience s'ha convertit en un festival de referència del Pirineu i des de la seva creació han passat per Lo Quiosc de Talarn, que és on se celebra més de 13.000 persones i 90 artistes.

L'objectiu del festival, segons ha explicat Mitjana, és que creixi amb qualitat artística més que amb públic assistent i convertir-lo en un referent dels festivals musicals del territori català.

Un dels punts que va portar a Ramon Mitjana a la creació d'aquest festival és la voluntat de descentralitzar la cultura i fer que els veïns del Pallars tinguin l'oportunitat de gaudir de música de qualitat sense necessitat de desplaçar-fe lluny.

Talar Music Experience aposta no solament per la música i potencia també l'entorn i la gastronomia de la zona. El festival se celebra amb el pantà de Sant Antoni de fons i l'entorn no té res a envejar a qualsevol altre festival, ha afegit Mitjana.