Andorra intervé una sèrie de comptes bancaris del BPA per rentat de diners

Segons les primeres informacions fetes públiques, l'operació s'ha realitzat a instàncies d'una investigació del Tresor dels EUA.

banca-privada-andorra--644x362
photo_camera Imatge d'una de les seus del banc.

El Govern d'Andorra ha intervingut, avui, una sèrie de comptes de l'entitat Banca Privada d'Andorra (BPA) a instàncies d'una petició del Departament de Delictes Financers del Departament (FinCEN) del Tresor dels EUA. La iniciativa es basa en una investigació que indica que, durant uns quants anys, gerents d'alt nivell a BPA han col·laborat en el rentat de diners de tercers que actuen en nom d'organitzacions criminals transnacionals.

"El BPA s'ha convertit un vehicle fàcil per als rentadors de diners de tercers que buscaven canalitzar els fons del delicte organitzat, la corrupció i el tràfic de persones a través del sistema financer dels Estats Units ", afirma el director de FinCEN Jennifer Shasky Calvery.

"L'anunci d'avui és un pas crític per abordar aquesta compromesa conducta atroç de la institució financera i enviar un missatge que els Estats Units es portaran a terme fortes mesures per protegir la integritat del seu sistema financer d'actors criminals", explica en una nota el Departament del Tresor.

BPA és l'entitat a través de la qual la família Pujol va regularitzar el llegat de l'avi Jordi Pujol Florensa a Espanya. No obstant, l'operació que ha tingut lloc avui no està directament relacionada amb aquesta investigació.

Un grup bancari 100% andorrà

BPA és un grup bancari de capital 100% andorrà, amb una trajectòria de 50 anys d’experiència al sector financer. El grup gestiona un volum total de negoci de 6.400 milions d’euros i compta amb un equip de més de 500 professionals.