UNIVERSITATS

Alumnat d'INEFC Pirineus fa pràctiques d'esport adaptat al centre històric de la Seu d’Urgell

Aquest dimarts, Alumnat de l’INEFC Pirineus també ha participat a la jornada de la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell 
INEFC Pirineus discapacitat 1
photo_camera Alumnat de l’INEFC Pirineus també ha participat a la jornada de la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell / @inefcat

Ahir, dilluns 9 d’octubre de 2023, l’alumnat de tercer curs del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) de l’INEFC Pirineus ha participat en una de les pràctiques de l’assignatura Principis i Bases de l'Ensenyament de l'Activitat Física i de l'Esport Adaptat pels principals carrers i edificis de la Seu d’Urgell.

L’objectiu principal de la pràctica ha estat experimentar en grups de quatre i en primera persona una discapacitat física o sensorial, en un entorn real i quotidià com és el nucli antic de la població. Paral·lelament a l’objectiu prioritari, han desenvolupat una tasca d’anàlisi sobre el terreny del grau d’adaptació del centre històric i de diferents institucions enfocat a les persones amb discapacitats funcionals que requereixen cadira de rodes o desplaçament amb bastó per limitació visual.

INEFC Pirineus discapacitat 2
Alumnat de l’INEFC Pirineus ha participat a la jornada de la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell / @inefcat

Aquesta valoració culmina amb la realització d’un vídeo de cadascun dels nou grups de pràctica al TikTok de l’assignatura (@esportadaptat_pirineus) juntament, en un treball escrit on, entre altres activitats, se’ls demana l’anàlisi de l’adaptació de les pàgines web de les institucions visitades en relació amb les diferents discapacitats. Aquesta primera experiència es valora com a molt positiva atès que la interacció que hi ha hagut amb la comunitat ha estat excel·lent.

Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell

Avui, 10 d'octubre, dins el marc de les activitats del dia Mundial de la Salut Mental a la Seu d’Urgell, l’alumnat de tercer curs del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) de l’INEFC Pirineus ha participat a la jornada de la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell, com a part de l’assignatura Principis i Bases de l'Ensenyament de l'Activitat Física i de l'Esport Adaptat.

3O4A4803
Alumnat de l’INEFC Pirineus ha participat a la jornada de la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell / @inefcat

Els i les quaranta alumnes de tercer de l’INEFC Pirineus tenien la responsabilitat de dinamitzar el tancament de la jornada de la Taula de Salut Mental mitjançant jocs col·laboratius. Aquestes activitats han estat precedides per un seguit de xerrades i entrevistes amb l’objectiu de conscienciar l’alumnat de primer d’ESO. La participació ha estat tot un èxit, 240 persones entre alumnat dels IES de La Seu d’Urgell juntament amb persones amb diferents tipus de discapacitats, totes relacionades amb la salut mental, amb les quals, els estudiants d’INEFC han interactuat durant una hora en les diferents activitats físiques que els havien preparat.

3O4A4792
3O4A4792

Alguns dels grups d’aquesta assignatura de l’INEFC fins i tot han estat vinculats a l’organització de la Taula per tal de ser partícips en tot el procés que suposa una trobada d’aquest tipus. Entre els coorganitzadors de la Taula de Salut Mental, hi havia el també professor de l’INEFC Pirineus David Escofet. Totes les parts vinculades a la jornada s’han mostrat més que satisfetes per la interacció generada i l’han valorat com a molt positiva i amb continuïtat per a altres edicions.