TURISME

Les altes temperatures afavoreixen el turisme actiu i els esports d'aventura al Pirineu

El sector del turisme actiu i dels esports d'aventura tanca la temporada aquest diumenge "amb satisfacció"
Ràfting Llavorsí
photo_camera El sector del turisme actiu i dels esports d'aventura tanca la temporada aquest diumenge / @RaftingLlavorsi

Les temperatures atípiques que han registrat els mesos de setembre i octubre han afavorit el sector turístic. Mentre que els esports d'aventura tanquen la temporada aquest diumenge, els experts apunten que encara "és un bon moment" per gaudir de la muntanya i els diferents espais naturals que ofereix. Tot això en un context on el pont del Pilar ha deixat ocupacions "altes" als càmpings, un sector que viu una recta final "esplèndida" amb més afluència de clients del que és habitual, ja que les altes temperatures han motivat que els turistes per excel·lència d'aquesta època, jubilats vinguts dels Països Baixos, França i Alemanya, hagin prolongat les seves estades més enllà del mes de setembre.

Tot i que enguany "no hi ha gaires bolets", el director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, destaca que és un any "espectacular" per veure la brama del cérvol i apunta que s'ha produït un efecte crida per presenciar aquesta activitat singular. Pel que fa al vessant esportiu, les temperatures també han permès l'arribada de turistes que pugen pics que normalment en aquesta època no es fan.

Marc Garriga FEEC
Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu / / PNAP

Pel que fa al sector dels esports d'aventura, les altes temperatures han convidat els turistes a practicar activitats aquàtiques fins a dia d'avui. El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha explicat que malgrat la sequera, s'han mantingut els nivells de cabal òptims per fer activitats tant al riu, com a embassaments o pantans.

En aquest sentit, Dolcet ha destacat la tasca de seguiment diari de l'aigua per tal de no malmetre-la i poder controlar les reserves per continuar duent a terme activitats durant tota la temporada.

En relació als clients, Dolcet ha explicat que durant la primavera el perfil destacat ha estat el del turista "més aventurer", mentre que a l'estiu s'ha respirat un clima més familiar.

El sector del turisme actiu i dels esports d'aventura tanca la temporada aquest diumenge "amb satisfacció", després que les empreses hagin treballat al 80% i el 90% de la seva producció.