18.05.2022 |
Viure als Pirineus

ECONOMIA

La 33a Trobada Empresarial al Pirineu se centrarà en la innovació i la sostenibilitat empresarial

 La jornada comptarà amb l’assistència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i ponents com l’economista, empresari i exministre, Josep Piqué, o la directora de Greenpeace Espanya, Eva Saldaña
Trobada Empresarial al Pirineu_1
El president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Josep Serveto, durant la presentació 33a edició /trobadaalpirineu.com
La 33a Trobada Empresarial al Pirineu se centrarà en la innovació i la sostenibilitat empresarial

La Trobada Empresarial al Pirineu celebrarà enguany la seva 33a edició els propers dies 9 i 10 de juny a la Seu d’Urgell, al Palau Municipal d’Esports. Amb el títol ‘Innovació i sostenibilitat: palanques per al creixement empresarial’, la cimera de referència per a l’empresariat català posarà la mirada en aquests dos elements com a eines imprescindibles per a la prosperitat de les empreses.

En aquesta edició, on s’espera reunir més de 600 assistents, la Trobada vol centrar-se en donar protagonisme al teixit empresarial del territori i ser l’espai on donar a conèixer experiències i casos d’èxit empresarial, posar en valor la seva experiència i trajectòria i compartir bones pràctiques amb d’altres empreses, amb l’objectiu d’aprendre’n i prosperar.

A la roda de premsa informativa, que ha tingut lloc a Lleida aquest migdia, s’han donat a conèixer les principals novetats de la present edició, així com el programa i el llistat provisional dels ponents que protagonitzaran l’edició d’enguany. El president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Josep Serveto, ha anunciat durant la presentació l’assistència d’autoritats d’àmbit català, amb la participació del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i també d’un representant del Govern d’Espanya.

Trobada Empresarial al Pirineu_2
El president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Josep Serveto, durant la presentació 33a edició /trobadaalpirineu.com

Sobre la qüestió en què se centrarà la Trobada –la innovació i la sostenibilitat a les empreses-, Serveto ha assenyalat que “les empreses s’han de focalitzar en innovar en eficiència, diversificació, producte i serveis”. Segons Serveto, ho han de fer “d’una manera sostenible, és a dir, han de satisfer les necessitats actuals sense comprometre les necessitats futures i, alhora, garantir l’equilibri entre el creixement, la cura del medi ambient i la responsabilitat social”.

A l’acte, Serveto ha reconegut l’èxit dels darrers 7 anys de la Trobada, amb Vicenç Voltes al capdavant, i ha detallat que enguany el nombre d’espònsors ha augmentat un 40%, permetent, així, consolidar la Trobada com l’esdeveniment empresarial de referència del teixit empresarial català. En paral·lel, en aquesta 33a edició, des de la Trobada es vol promoure el talent jove i, per això, enguany s’anima a les empreses patrocinadores a convidar a assistir a les jornades als menors de 35 anys que formen part dels seus equips.

El president de la Trobada ha fet referència també a la voluntat de donar continuïtat al projecte engegat l’any 1990 i ha explicat que la Trobada busca crear un ambient que fomenti el networking i la creació de sinergies entre les empreses del territori. Amb aquest objectiu, en l’edició d’enguany els assistents tindran de nou al seu abast l'app per fer preguntes als ponents, xatejar i fer xarxa, una eina que ha estat un èxit en els darrers tres anys.

Trobada Empresarial al Pirineu_1
El president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Josep Serveto, durant la presentació 33a edició /trobadaalpirineu.com

“Volem seguir donant resposta a les principals inquietuds dels empresaris, elaborant un programa que respongui a allò que necessita el teixit empresarial”, ha assenyalat. En aquest sentit, enguany destaca la participació de l’economista, empresari i exministre, Josep Piqué, que, arran del conflicte entre Rússia i Ucraïna i les conseqüències que comporta en l’àmbit econòmic i empresarial, impartirà la conferència “L’escenari geopolític, econòmic i energètic després de la invasió d’Ucraïna”.

El teixit empresarial, al centre

El dijous 9 de juny donarà el tret de sortida a la Trobada la taula inaugural “Creativació o Extinció”, a càrrec de José Elías, president d’Audax Renovables, i Josep Lagares, CEO de Metalquimia. A continuació, es posaran en relleu experiències empresarials d’èxit en clau lleidatana en una taula rodona amb Delfí Robinat, CEO de Culinarium; Virgínia Agelet, CCO i cofundadora d’ ILERNA Online; Josep Ribalta, CEO de Grup Pinsos Ursa, i Sònia Plana, CEO d’Exquisitarium. Com és habitual, clourà la jornada una conferència-espectacle a càrrec de Jorge Luengo, enginyer, neuropsicòleg, il·lusionista i mag.

El divendres 10 de juny tindrà lloc la inauguració oficial de la Trobada a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, seguida per la taula “Sostenibilitat i economia”, amb Núria Mas, consellera del Banc d’Espanya, i Eva Saldaña, directora de Greenpeace Espanya. Protagonitzaran la darrera taula rodona del matí empreses que han dut a terme estratègies diferencials, amb Josep Ametller, fundador de Casa Ametller; Sara Werner, cofundadora i CEO de Cocunat, i Ana Vallés, presidenta de Sorigué. Seguidament, tindrà lloc la conferència a càrrec de Josep Piqué i, per últim, serà el torn de la les startups, amb José Fuertes, CEO OWO Game; Guillermo Milans del Bosch, Co-CEO Baïa Food; Emilio Frojan, CEO Velca Motor, i Javier Pastor & Paola Morán, Bit2Me.

Per finalitzar, la clausura de la 33a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu anirà a càrrec d’un representant del Govern d’Espanya, encara per concretar.

Les inscripcions per a la nova edició s’obriran a través del web oficial el pròxim dia 3 de maig.

Sobre la Trobada Empresarial al Pirineu

Va néixer el juny del 1990 per iniciativa d’un grup d’empresaris i professionals lleidatans per donar resposta a les inquietuds del sector econòmic i empresarial. La trobada es caracteritza per la presència d’una variada i plural representació d’empresaris, emprenedors i professionals de Lleida, dels territoris que envolten el Pirineu i les successives incorporacions des de la resta de Catalunya, la Franja d’Aragó i el Principat d’Andorra.

La 33a Trobada Empresarial al Pirineu se centrarà en la innovació i la sostenibilitat empresarial
Comentarios