INEFC Pirineus acull el primer curs de 'Detecció i prevenció de la violència sexual en entorns esportius’

El curs té com objectiu formar professionals que desenvolupen tasques educatives i de gestió i posar al seu abast eines que els permetin conèixer i reconèixer l’existència de la violència sexual a l’esport. 
curs INEFC pirineus
photo_camera Participants en el 'Curs Detecció i Prevenció de la violència sexual en entorns esportius' / FS

L'INEFC Pirineus de la Seu d'Urgell ha acollit aquest dijous la sessió presencial del 'Curs Detecció i Prevenció de la violència sexual en entorns esportius' i el passat dia 26 d'abril va tenir lloc la primera sessió amb caràcter virtual.  Aquest projecte de formació continuada està organitzat pel Consell Català de l’Esport, de la Generalitat de Catalunya, de forma coordinada amb les representacions territorials de l’Esport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i ha comptat amb la col·laboració de l'INEFC Pirineus.

El curs té com objectiu formar professionals que desenvolupen tasques educatives i de gestió i posar al seu abast eines que els permetin conèixer i reconèixer l’existència de la violència sexual a l’esport, identificar-la, parlar-ne i actuar per la prevenció dels abusos, l’assetjament sexual, les discriminacions, les desigualtats i els estereotips. La responsable en matèria de gènere i programes esportius transversals del Consell Català de l'Esport, Blanca Nualart, ha explicat que el juliol de l'any passat es va aprovar una llei orgànica que obliga a les entitats esportives a acollir-se a un protocol de protecció del menor davant de les violències. Aquest curs que avui finalitzem ha nascut, precisament, per donar resposta a les necessitats que el nou marc legal planteja a les entitats i professionals del sector, ha declarat.

Curs detecció violència sexual a l'esport 1
Curs presencial de detecció de la violència sexual en el món de l'esport / @bnualart_blanx

El curs incentiva la reflexió

A partir de l’exposició de la formadora, mitjançant una metodologia cooperativa, es pretén incentivar la reflexió i el debat entre les persones participants en el curs. El treball, proposat amb grups reduïts, contribuirà a crear un entorn propici per a l’aprofundiment de la discussió sobre l’assetjament sexual a l’esport i permetrà atendre qüestions tècniques relatives a l’elaboració de protocols de prevenció, detecció i actuació en casos d’assetjament sexual.