EMPRESA

La 32a Trobada Empresarial al Pirineu posa el focus en la resiliència del món econòmic davant la pandèmia

La inauguració anirà a càrrec del president Pere Aragonès, i la cloenda d'un representant del govern espanyol
Pla sencer del president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, amb altres membres de l'entitat, el 23 de setembre a la Llotja de Lleida. (Horitzontal)
photo_camera Vicenç Voltes, amb altres membres de l'entitat / Salvador Miret

La 32a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebrarà els dies 28 i 29 d'octubre a la Seu d'Urgell, posarà el focus en la 'resiliència empresarial' i en com les empreses s'han hagut d'adaptar i reinventar-se davant el nou paradigma econòmic derivat de la pandèmia. Entre els ponents, destaquen Josep Sánchez Llibre, Jordi Gual, Gunter Pauli, Javier Faus, Xavier Marcet, Nadu Jubany o Toni Nadal. Enguany, els actes es faran al pavelló d'esports de la capital alturgellenca per garantir la distància de seguretat entre els més de 600 assistents que espera reunir l'organització. La inauguració anirà a càrrec del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la cloenda d'un representant del govern espanyol encara pendent de confirmar.

La Trobada Empresarial al Pirineu es tornarà a celebrar de manera presencial però ho farà per primera vegada al palau d'esports de la Seu d'Urgell i, de la mateixa manera que en l'edició virtual del 2020, es farà a finals d'octubre. La 'resiliència empresarial' davant la pandèmia serà l'eix central de la 32a edició d'aquestes jornades on també es posarà el focus en la sostenibilitat i la innovació digital. L'organització espera que la Trobada sigui de nou un espai obert de reflexió i debat, on els professionals puguin explicar les seves experiències per superar els nous reptes de l'economia.

Pla mitjà del president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, amb altres membres de l'entitat, el 23 de setembre a la Llotja de Lleida. (Horitzontal)
(Foto: El president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, amb altres membres de l'entitat / Salvador Miret)

"Estem en una situació de trinxera en què el món empresarial ha viscut una situació adversa i molt complexa de gestionar i s'ha hagut d'adaptar i reinventar-se", ha assenyalat el president de l'Associació Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes. Aquest context "ha posat molt a prova les empreses i la transformació digital ha estat una eina bàsica per poder seguir gestionant les empreses", ha ressaltat. Així mateix, ha posat de relleu que la pandèmia "ha portat a la desaparició de moltes empreses, mentre que altres han pogut conservar activitat i algunes, fins i tot, l'han millorat".

Les jornades arrencaran el dijous 28 d'octubre a la tarda amb l'entrenador i preparador físic de tennis Toni Nadal, que oferirà una conferència sobre la gestió de l'adversitat, amb valors i amb superació. Després, es durà a terme una taula amb casos d'èxit d'empresaris amb Ferran Alemany (Torrons i Mel Alemany), Josep Piqué (Cunipic), Montse Pujol (PMP Prêt-à-porter) i Meritxell Pi (ICG Software). La seguirà la conferència-espectacle a càrrec de la companyia de clowns Los Síndrome centrada en gestionar el temps d'una forma òptima. El president del Cercle d'Economia i de Meridia Capital, Javier Faus, tancarà els actes de dijous amb la ponència-col·loqui que es farà durant el sopar.

La jornada de divendres arrencarà amb la inauguració oficial de la Trobada, a càrrec del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Posteriorment, es farà una taula que tractarà les 'Oportunitats de l'economia verda i digital' amb el president de Foment del Treball, Josep Sánhez Llibre, i el catedràtic d'economia a IESE Business School, Jordi Gual. La darrera taula rodona del matí girarà entorn a l''Estratègia empresarial davant la incertesa', amb la fundadora i 'managing partner' de Bluecap, Maite Barrera; el cuiner Nando Jubany, i la CMO i cofundadora de Freshly Cosmetics. Mireia Trepat.

Pla mitjà del president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, durant la presentació a la Llotja de Lleida de la 32a edició de la trobada, el 23 de setembre. (Horitzontal)(Foto: El president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, durant la presentació a la Llotja de Lleida / Salvador Miret)

Al migdia, hi haurà la tertúlia 'Economia blava. Zero emissions' amb el fundador de la Zero Emissions Research Initiative (ZERI), Gunter Pauli, i, a continuació, intervindrà el conseller d'Economia, Jaume Giró. A la tarda, tindrà lloc la taula 'La nova economia digital', amb Marc Bigas (Skitude Outdoor); Jaume Sanpera (Sateliot); Joel Balagué (Volava); Fede Sainz (Sepiia), Anna Cañadell i Alba García (BCOME) i María Fierro (Vilynx). Per finalitzar, el president de Lead to Change, Xavier Marcet participarà en la taula 'Liderar en temps de resiliència', al qual seguirà la cloenda de la 32a edició de la Trobada per part d'algun representant del govern espanyol encara per concretar.

Enguany, tots els actes de la Trobada Empresarial al Pirineu es duran a terme al pavelló d'esports de la Seu, exceptuant els àpats, que es faran al pavelló poliesportiu de la capital alturgellenca. Tots els assistents a la Trobada Empresarial al Pirineu han de presentar un certificat de vacunació contra la covid-19 o bé una prova PCR negativa.

La Trobada va néixer el juny del 1990 i es caracteritza per la presència d'una variada i plural representació d'empresaris, emprenedors i professionals de Lleida, dels territoris que envolten el Pirineu i les successives incorporacions des de la resta de Catalunya, la Franja de Ponent i el Principat d'Andorra.

comentaris