MEDI NATURAL

Rescaten més de 5.000 truites i altres espècies del canal de Sossís, al Pallars Jussà

Les espècies rescatades s'han aliberat al riu Noguera Pallaresa
foto_3249462
photo_camera Foto d'arxiu d'un rescat de truites al canal de Sossís al Pallars Jussà / Agricultura

Els Agents Rurals, personal de la central de ENGIE Espanya i societats de pescadors han rescatat 3.787 truites, 1.247 crancs autòctons, 18 barbs vermells i 15 llops de riu del canal de la central hidroelèctrica de Sossís, al Pallars Jussà, zona classificada com a reserva genètica de truites. Aquests rescats es van fer la setmana passada, i les espècies adultes van ser retornades al riu Noguera Pallaresa. Els alevins es van traslladar als centres d'alevinatge gestionats pel Consell Comarcal del Pallars Jussà juntament amb les Societats de pescadors locals. Aquesta actuació forma part d'un salvament de peixos que han de fer els concessionaris d'aigües per salvaguardar les espècies que puguin quedar atrapades quan es fan buidatges.

ENGIE Espanya, col·laboradora del rescat, ha destacat que aquest salvament d'exemplars és el més important de tots els autoritzats l'Agència Catalana de l'Aigua, tant pel nombre d'espècies rescatades com per la puresa d'aquestes.

D'aquest any destaca el nombre de crancs rescatats, ja que es tracta d'una zona en la qual els Agents Rurals estan treballant en la reintroducció d'aquesta espècie que pràcticament havia desaparegut.

Aquesta pràctica de protecció ambiental es porta realitzant des de fa més de 20 anys com a part de les tasques de conservació i el manteniment periòdic de canal de la Central Hidroelèctrica de Sossís, que compta amb 6 quilòmetres de longitud i va ser construït el 1914.