JOVENTUT

21.950 infants i joves participen aquest estiu en activitats de lleure a la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran

El director general de Joventut i la directora de l’Agència Catalana de la Joventut visiten un camp de treball a Montferrer i Castellbò 
Camp de treball a Montferrer Castellbò Joventut
photo_camera Els responsables de Joventut visiten un camp de treball a Montferrer i Castellbò/ govern.cat

Un total de 21.950 infants i joves participen aquest estiu en activitats de lleure a la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran. Les entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de famílies, empreses i institucions organitzadores poden notificar les activitats a la Direcció General de Joventut fins a 7 dies abans de l’inici, de manera que les xifres encara poden créixer les properes setmanes.

Amb 7.000 persones inscrites entre participants i dirigents, el Pallars Sobirà és la comarca amb més assistència, seguida de la Cerdanya (5.200), Pallars Jussà (4.000),, Alt Urgell (2.700), Alta Ribagorça (2.600) i Aran (450).

Visita a les activitats d’estiu

A Montferrer i Castellbò els responsables de Joventut han visitat el camp de treball “Trencant silencis: joves i diverses”, en què participen 12 joves entre 14 i 17 anys fins l’1 d’agost. L’autoconeixement i les relacions afectives són els eixos principals d’aquesta activitat. Una proposta de descoberta personal i col·lectiva que pretén donar eines i estratègies per trencar els tabús que envolten els nostres cossos, les identitats i les formes de relacionar-nos. En el decurs de la visita, els han acompanyat el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez; l’alcalde del municipi, Albert Marquet, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós.

Preservar el dret al lleure arreu del país

El Departament de Drets Socials i el Departament de Salut han impulsat enguany diverses mesures per garantir la seguretat entre els participants i dirigents de les activitats de lleure. A banda dels protocols, guies i models fixats a l’inici de la campanya d’estiu i davant la situació epidemiològica, ambdós departaments han  implementat un dispositiu perquè infants i adolescents que participin en qualsevol activitat de lleure i monitors/es puguin fer-se tests ràpids d’antígens (TAR) a les farmàcies.

Els darrers dies es va activar també en diversos punts del país un dispositiu de vacunació prioritzat per a professionals de l’educació en el lleure que participen en activitats aquest estiu.

D’altra banda, 5.025 monitors/es i directors/es de lleure var fer durant el mes de juny la formació organitzada per Salut Pública i Joventut que acredita com a responsable de prevenció i higiene per a les activitats de lleure. Aquesta figura té l’objectiu de vetllar pel compliment dels protocols a les activitats en matèries com el rentat de mans, la desinfecció, els grups reduïts o la detecció de símptomes de Covid-19. Entre les edicions de 2020 i 2021 un total de 22.768 caps i monitors/es han obtingut la certificació i poden exercir aquest rol.

Aquest conjunt de mesures s’apliquen per garantir que les més de 6.400 activitats de lleure notificades per aquest estiu arreu del país puguin ser espais segurs pels més de 340.000 participants i dirigents que hi assisteixen.