TURISME

El sector turístic pirinenc encara l'agost amb bones expectatives d'ocupació

La majoria de turistes que visitaran aquest estiu les comarques pirinenques són catalans.
Llavorsí Plaça Biuse
photo_camera Plaça Biuse de Llavorsí / FS

El sector turístic pirinenc confia en igualar els nivells de l'estiu del 2019 quan es va assolir el rècord absolut a la demarcació i encara l'agost amb bones expectatives d'ocupació. Les reserves als hotels de l'Alt Pirineu i Aran es mouen actualment entre el 80% i el 90% i la Federació d'Hostaleria de Lleida preveu que molts establiments freguin la plena ocupació, especialment durant els caps de setmana de les tres primeres setmanes del mes.

Pla general d'una barca de ràfting al riu Noguera Pallaresa, el 4 d'abril del 2021. (Horitzontal)

(Foto: Un descens de ràfting a la Noguera Pallaresa / Marta Lluvich)

L'ocupació als establiments de turisme rural rondarà el 100% al Pirineu. El sector ha rebut algunes cancel·lacions de reserves per la prohibició de reunions de més de deu persones però s’estan cobrint amb grups més petits.

Pel que fa als càmpings, les reserves mantenen un bon ritme arreu de la demarcació pirinencai preveuen una ocupació d'entre el 95 i el 100% la primera quinzena d'agost i nivells també alts la resta del mes. Fa dies que no hi ha bungalous lliures per a l'agost mentre que les zones d'acampada estan al 80% però esperen que també s'acabaran omplint. La majoria de turistes que visitaran aquest estiu les comarques pirinenques són catalans.

comentaris