18.05.2022 |
Viure als Pirineus

JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

14 del 15 ajuntaments del Pallars Sobirà donen suport a la candidatura als JJOO d'Hivern al Pirineu

Els consells comarcals de l'Alt Pirineu van prenent posició davant la possibilitat de celebrar a la vegueria uns Jocs Olímpics d'Hivern
Port Ainé 3
Estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà /Marta Lluvich
14 del 15 ajuntaments del Pallars Sobirà donen suport a la candidatura als JJOO d'Hivern al Pirineu

Dels 15 ajuntaments que hi ha a la comarca del Pallars Sobirà, 14 han subscrit una declaració institucional de suport a la candidatura als JJOO d'Hivern del Pirineus 2030. Tots els ajuntaments, a excepció del de Baix Pallars que s'ha abstingut per manca d'informació, consideren que "la celebració d'uns Jocs Olímpics al Pirineu pot resultar un esdeveniment de gran importància per al nostre territori, ja que una oportunitat d'aquestes dimensions generaria un impuls a les nostres infraestructures i instal·lacions esportives, així com també en la nostra projecció internacional".

Alcaldes pallars sobirà 2

(Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al costat del president del Consell del Pallars Sobirà, Carlos Isus, i diversos alcaldes de la comarca l'agost de 2021/ ACN)

La declaració acordada també afirma que els Jocs són una oportunitat per posar en funcionament un projecte esportiu que promogui la pràctica dels esports d'hivern i, al seu torn, situï el Pirineu com a lloc de referència d'aquestes modalitats esportives tan arrelades al nostre territori". No obstant això, les institucions que subscriuen aquesta declaració són conscients que més enllà de les oportunitats que aquesta caandidatura pot generar, "resulta tant o més important el treball que s'ha de dur a terme per aconseguir que es faci realitat". 

Anna Caula parlarà amb els alcaldes del Pallars Jussà

El Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà es reunirà el proper dissabte dia 2 de febrer per tractar el suport a la candidatura als JJOO d'Hivern del Pirineus. A la reunió hi assitiran David Rodríguez, secretari de Governs locals i relacions amb l'Aran, i Anna Caula, secretària gral de l'Esport i de l'Activitat Física, que exposaran les línies generals del projecte. 

El Consell Comarcal de la Cerdanya té previst tractar el tema de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern aquest mes de febrer, tan bon punt els responsables del Govern vagin a Cerdanya a presentar les línies generals del projecte. El seu president, Isidre Chia, ha manifestat a VIURE ALS PIRINEUS que "així que ens expliquin el projecte i tinguem més informació, el Consell d'Alcaldes de la Cerdanya es posicionarà ràpidament".

Isidre Chia(Foto: Primer pla d'Isidre Chia, alcalde de Bolvir i President del Consell Comarcal de la Cerdanya)

De tota manera, Chia ha explicat que a títol personal, i com alcalde de Bolvir, es mostra favorable a la celebració d'uns Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu. "Crec que seria una gran oportunitat i beneficiós per a tothom, per la promoció de la comarca en el seu conjunt i per als diferents àmbits sectorials, com la restauració, les infraestructures, la millora de la línia del tren de Puigcerdà, etc..." ha declarat l'alcalde de Bolvir. "No podem deixar passar oportunitats històriques com aquesta", ha insistit.

El Govern es reuneix amb els alcaldes de l'Alta Ribagorça

La presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, l’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, i l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, s'han reunit aquest divendres amb el secretari de Governs Locals, David Rodríguez, per valorar la candidatura del Pirineu als Jocs Olímpics.

Conselh Generau d'Aran

El 16 de juliol de l'any passat, el ple del Conselh Generau d'Aran ja va mostrar el seu suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. La síndica d'Aran, Maria Vergés va declarar que “des del govern d’Aran estem convençuts que la celebració d’aquests jocs olímpics al Pirineu és una gran oportunitat i que, de celebrar-se, tindrien un impacte molt positiu en el nostre territori” afegint que: “el plantejament d’aquests jocs és dur-los a terme de manera sostenible i respectuosa amb el territori, sense crear noves infraestructures sinó millorar les ja existents”. A més, Vergés manifestava que: “un esdeveniment d’aquest nivell facilitaria i agilitaria aconseguir millores importants en les nostres comunicacions, tant a nivell de mobilitat com tecnològic”.

Stop JJOO a Balaguer(Foto: Membres de la Plataforma Stop JJOO davant l'Ajuntament de Balaguer /ACN)

Plataforma STOP Jocs Olímpics

Per la seva banda, una vintena de persones convocades per la Plataforma Stop Jocs Olímpics ha escridassat el president del Govern, Pere Aragonès, a la seva arribada aquest divendres a Balaguer. Minuts després, Aragonès s’ha reunit en privat amb dos dels contraris a la candidatura del Pirineu per sentir les seves reivindicacions

La Plataforma STOP Jocs Olímpics, ha informat que el proper diumenge 30 de gener a les 18.30h a Berga i a Ripoll s'han convocat concentracions per reclamar que s'incloguin les comarques del Ripollès i Berguedà a l'àmbit territorial de la consulta pels JJOO anunciada recentment pel Govern de la Generalitat.

14 del 15 ajuntaments del Pallars Sobirà donen suport a la candidatura als JJOO d'Hivern al Pirineu
Comentarios