02.10.2022 |
Viure als Pirineus

122 alumnes pirinencs s'examinaran de la Selectivitat a la Seu d'Urgell

Els estudiants de segon de batxillerat dels instituts de la Seu d'Urgell, Puigcerdà i Sort començaran dimarts 14 de juny les proves d'accés a la universitat que s'allargaran fins dijous 16.

Selectivitat 2010 007
Imatge de la selectivitat a la Seu. Foto. Arxiu.
122 alumnes pirinencs s'examinaran de la Selectivitat a la Seu d'Urgell

Un total de 122 alumnes pirinencs de segon curs de batxillerat del Pirineu iniciaran el pròxim dimarts 14 de juny, a dos quarts de nou del matí, les proves de selectivitat al centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell.

D'aquests 122 estudiants, 54 han finalitzat el batxillerat a l'institut Joan Brudieu de la Seu (Alt Urgell); 38 provenen l'institut Pere Borrell de Puigcerdà (Cerdanya); i 24 han realitzat el batxillerat a l'institut Hug Roger II de Sort (Pallars Sobirà), mentre que els 6 alumnes restants accedeixen a les proves de manera lliure.

Els exàmens es realitzen en horari de matí i de tarda, s'inicien a dos quarts de nou del matí i acaben a dos quarts de cinc de la tarda, i entre examen i examen, els alumnes disposen de 30 minuts de descans. Els exàmens de les PAU s'allargaran fins el dijous 16 de juny.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Sílvia Iscla, manifesta respecte a la celebració de les PAU a la capital alturgellenca que “és un avantatge molt gran per a les famílies i alumnes el fet de no haver de desplaçar-se per a realitzar les proves”. Iscla desitja a tots els alumnes “bona sort i molta tranquil·litat”.

Estructura de la prova

La prova d'accés a la universitat s'estructura en dues fases: una fase general obligatòria i una fase específica de caràcter voluntari.

La fase general consta de 5 exercicis: llengua catalana i literatura; llengua castellana i literatura; llengua estrangera; història o història de la filosofia; i una matèria de modalitat de batxillerat triada per l'estudiant.

A la fase específica cada estudiant pot examinar-se d'un màxim de tres matèries de modalitat de batxillerat, diferents de l'examinada en la fase general. 

122 alumnes pirinencs s'examinaran de la Selectivitat a la Seu d'Urgell
Comentarios