Sanitat - Andorra

Quins procediments estètics són apropiats a l'estiu?

L’època de sol, que coincideix amb la celebració de compromisos com bodes o  comunions, és habitual consultar per realitzar procediments estètics senzills que puguin millorar el nostra aspecte davant aquests esdeveniments. Tot i que es poden realitzar, cal tenir presents alguns aspectes per augmentar-ne la seguretat i afavorir l’èxit.

Dr. Didac Barco- dermandtek
photo_camera El doctor Didac Barco, de DermAndTek.

La radiació ultraviolada del Sol pot causar hiperpigmentació (taques marrons) als procediments estètics que tracten la part més superficial de la pell, com són els peelings i –en termes generals– els làsers.  Per tant, és poc recomanable efectuar peelings químics a consulta a menys que no siguin a baixa concentració i sota supervisió dermatològica. Així mateix, els làsers que utilitzem per a l’eliminació de taques solars, de cuperosi, de berrugues, d’aranyes vasculars a les cames… s’han d’emprar amb molta prudència en època assolellada o, directament, cal post-posar-ne l’ús fins que hagi desaparegut la morenor.

Aquells procediments que puguin causar inflamació o deixar ferides uns dies (dermoabrasions, resurfacings, dermarollers…) estan contraindicats durant l’època de sol.

Contràriament, existeixen d’altres opcions estètiques que són segures durant l’estiu. Tant l’ús de toxina botulínica com de farciments amb àcid hialurònic (que s’administren mitjançant microinjeccions) es poden realitzar si s’utilitza protecció solar amb regularitat. La toxina botulínica relaxa la musculatura i atenua les arrugues que depenen de l’excés de contracció del múscul (entrecella, front i potes de gall). L’àcid hialurònic s’utilitza per omplir aquells defectes secundaris a la pèrdua de volum pròpia del pas del temps: principalment els solcs nasogenians i els de sota la comissura dels llavis. Si apliquem àcid hialurònic de molt baixa densitat, mesclat o no amb vitamines, aconseguirem hidratar la pell i augmentar-ne la lluminositat. Aquest últim cas és l’opció ideal abans d’un esdeveniment social durant l’època de sol.

Per tant, en mesos assolellats es recomana NO realitzar els següents procediments:

                  · Làsers                                                    · Peelings fotosensibles                  · Rodets (dermaroller)

                  · Dermoabrasió                                        · Resurfacing

SÍ podrem realitzar, sota supervisió dermatològica, infiltració de:

                  · Toxina botulínica                  · Àcid hialurònic

                  . Vitamines                             . Peeling PRX-T33

Dr. Didac Barco. Dermatòleg DermAndTek

Tel: + 376 886100

www.dermatologiaandorra.com