RAMADERIA

​L'Escola de Pastors i Pastores de Catalunya inicia el 16è curs amb 11 alumnes

La majoria dels alumnes no tenen orígens ramaders, però des de l'Escola destaquen que compten amb "una gran vocació pel món rural".
Pla general de la pastora Anna Plana amb el seu ramat d'ovelles a la Vall d'Àssua, al Pallars Sobirà, l'11 de març del 2020. (horitzontal)
photo_camera La pastora Anna Plana amb el seu ramat d'ovelles a la Vall d'Àssua / Marta Lluvich

Aquest dilluns, 22 de gener, ha començat la 16a edició de l'Escola de Pastors i Pastores de Catalunya, en què hi prendran part onze alumnes provinents d'arreu del país. La major part del curs teòric es durà a terme enguany a Enviny, mentre que la silvopastura s'impartirà a Tivissa i la part de muntanya, a Moredo. 

Val a dir que, com a novetat, el curs comptarà amb una nova formació de conducció de ramat amb gossos, que tindrà lloc a Viladrau de la mà de l'Esquellot del Montseny. L'objectiu d'aquestes classes serà ajudar en l'aprenentatge sobre l'ensinistrament i l'ús del gos com a company de treball.

ESCOLA DE PASTORS
​L'Escola de Pastors i Pastores de Catalunya inicia el 16è curs amb 11 alumnes / @escoladepastors

Un any més l'Escola de Pastors i Pastores comptarà amb una vintena d'explotacions col·laboradores que faran possible el projecte acollint l'alumnat en pràctiques. L'estada tindrà una durada de quatre mesos, durant els quals els futurs professionals aprendran el dia a dia de l'ofici a través dels millors mentors.

La majoria dels alumnes no tenen orígens ramaders, però des de l'Escola destaquen que compten amb "una gran vocació pel món rural".