URBANISME

L'Ajuntament de la Pobla de Segur modifica el pla d'urbanisme i dona un nou impuls al polígon industrial

L’alcalde, Marc Baró, considera que es tracta d’un projecte “vital per a la Pobla” que “ajudarà que s’hi instal·lin noves empreses.
Polígon Industrial de la Pobla de Segur
photo_camera Polígon Industrial de la Pobla de Segur /lapobladesegur.cat

Amb l’objectiu d’impulsar el polígon industrial, l’Ajuntament de la Pobla de Segur ha promogut una modificació de l’ordenació urbanística i ha iniciat la reparcel·lació i urbanització pendent  del PAU (polígon d’actuació urbanística) 13 - MIGDIA. Aquestes modificacions ja es van fer saber als propietaris de les parcel·les del polígon en una reunió celebrada al Molí de l’Oli a finals de juliol.

planol polígon_page-0001

Modificacions urbanístiques

1) Augment del sòl industrial. L'illa compresa entre els carrers Tros del Roi, Camil Cases, General Moragues i Països Catalans (zona nord del polígon - a la dreta de la imatge) canvia d’aprofitament urbanístic d’ús residencial a ús industrial

2) Nova ubicació de les parcel·les municipals. Fins ara, una part de les parcel·les destinades a equipaments del sector administratiu es localitzaven a la zona nord del polígon. Ara es situaran a la zona sud (en color blau clar a la imatge), a tocar dels espais verds, prop del barranc de Pumanyons. Aquestes parcel·les són de titularitat municipal i formen part dels sistemes d’equipaments del sector.

3) Urbanització de carrers. Es completarà la urbanització dels carrers que encara no n’estan. Es doblarà l’amplada actual del carrer Tros del Roi i s’urbanitzaran el carrer Bombers Voluntaris, els carrers C i D (sota la línia d’alta tensió) i el carrer dels Països Catalans.

4) Altres modificacions de l’ordenació urbanística. S’ha reduït l’amplada mínima de 20 m de les parcel·les que passa a ser de 12 m lineals. També s’ha reduït la superfície mínima de 1.000 m2 de les parcel·les que ara passarà a ser de 500 m2. Aquestes modificacions de l’ordenació urbanística van ser aprovades pel Ple municipal celebrat el 13 de maig.

Aquest és un procés que ja va començar cap al novembre del 2019. L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, considera que es tracta d’un projecte “vital per a la Pobla”, ja que milloraran les condicions del polígon industrial i “ajudarà que s’hi instal·lin noves empreses, un fet que no passa des del 2003”.

Més a Publicitat-video